Rubriky
Zprávy

Podezřelého z krádeže zadrželi strážníci během několika minut

Krádež mobilního telefonu oznámil včera po páté hodině odpoledne hlídce děčínské městské policie muž z Děčína. Hlídka v tu dobu kontrolovala lokalitu u děčínského východního nádraží. Okradený uvedl, že podezřelý z krádeže následně odešel směrem ke Kamenické ulici.

Hlídka podezřelého jednačtyřicetiletého muže dostihla během necelých tří minut. „Muž měl v ruce injekční stříkačku, kterou ukrýval v dlani a nenápadně sundal z jehly plastovou krytku. Až po zákonné výzvě hlídky, aby injekční stříkačku položil na zem, uposlechl,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Hlídka podezřelého zkontrolovala, zda u sebe nemá jinou zbraň, což se nepotvrdilo. Krádež telefonu muž strážníkům popřel. Během zákroku přišel k hlídce mladík, který uvedl, že zadržený, když si všiml, že za ním utíká hlídka strážníků, odhodil telefon do nedalekého kolejiště, kde jej hlídka později nalezla.

„Okradený potvrdil, že jde o jeho telefon. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení,“ dodal ředitel.

Zdroj: MP Děčín