Rubriky
Sport Zprávy

Derby vyhrál Slovan

Poslední domácí přípravný duel odehráli Medvědi proti nedalekému Ústí nad Labem. Dlouho se statečně drželi a hosté vedli pouze 1:2, ve třetí třetině se ale zrodila přestřelka a Slovan nakonec bral výhru 7:2.

První třetina ještě ani pořádně nezačala a Lukáš Lavinger musel poprvé lovit puk ze své sítě. Už ve druhé minutě udeřil DANIEL VRDLOVEC a hosté šli do vedení – 0:1. V deváté minutě pak přidal další trefu LUKÁŠ VOLF, jenž zblízka prostřelil domácího brankáře – 0:2. O chvíli později ovšem byli hokejisté Děčína svému soupeři na dostřel jediné branky. JAN KALTENBÖCK se napřáhl z prostoru mezi kruhy a Volkemu tak nedal šanci – 1:2. V závěru prvního dějství se ještě oba celky pokusily o změnu skóre, ta se ale nekonala. Poprvé do kabin tak šli hráči Slovanu s jednobrankovým náskokem.

Ve třiadvacáté minutě střílel v přesilové hře od modré čáry děčínskému publiku velmi dobře známý Martin Zdvořáček, těsně před brankou jeho ránu nebezpečně tečoval Daniel Vrdlovec, ale na Lukáše Lavingera nevyzrál. O chíli později se pak zrodila další akce na ústecké straně, Lukáš Volf se ocitl v blízkosti Lavingera, nadvakrát ho ale nepřelstil. Na druhé straně pak pálil z dálky Radomír Vaněk, ale teč Martina Baránka za Volkeho zády neskončila. V závěru druhé periody se opět vyznamenal Lukáš Lavinger. Ten svým zákrokem totiž zneškodnil samostatný únik Antonína Melky a držel tak Medvědy stále ve hře.

Hned na začátku třetí části hry pálil na Volkeho z prostoru mezi kruhy Martin Baránek, ale brankář Slovanu vytasil další přesný zákrok. V pětačtyřicáté minutě využil přesilovku JAROSLAV ROUBÍK a dal tak Slovanu dvoubrankový náskok – 1:3. A když se po velké šanci Martina Baránka zaskvěl Volke, na druhé straně se dokázal prosadit DAVID MERTA a jeho tým šel do tříbrankového trháku – 1:4. Sedm minut před koncem třetí části hry se zblízka trefil JAN CHMELAŘ a dal tak Medvědům ještě šanci – 2:4. Jenže tu zmařil svým druhým gólem v utkání JAROSLAV ROUBÍK, jenž z levého kruhu propálil vše – 2:5. V poslední minutě dali hosté ještě dva slepené góly zásluhou ONDŘEJE HAVLÍČKA – 2:6 a VLADIMÍRA BROŽE – 2:7 a z ledu Děčína si tak odvezli vysokou výhru.

HC Děčín – HC Slovan Ústí nad Labem 2:7 (1:2; 0:0; 1:5)
Branky a nahrávky: 11. Kaltenböck (Faigl), 53. Chmelař (Faigl, Balcar) – 2. Vrdlovec (Bernad), 9. Volf, 45. Roubík (Brož, Husák), 49. Merta (Vrdlovec, Volf), 57. Roubík (Dufek), 60. Havlíček (Roubík), 60. Brož (Merta)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Vaněk, Chmel, Kaltenböck, Hes, Balcar, Michajličenko – Hašek (A), Oliverius (C), Baránek, Vacek, Kopta, Faigl, Chovanec, Šetka, Chmelař, Rubeš

Vendula Zdražilová, HC Děčín