Rubriky
Sport Zprávy

Čtvrťáci zlatí na domácím opening cupu

O posledním prázdninovém víkendu, se na děčínském zimním stadionu konal nultý ročník Opening Cupu – turnaje, který měl dětem této kategorie tzv. „otevřít sezonu“. Turnaj se hrál ve 2 kupinách, ve kterých se spolu systémem každý s každým potkala družstva Bílí Tygři Liberec, Piráti Chomutov, Slavoj Zbraslav, Motor České Budějovice a také domácí Medvědi. Turnaj již dle obsazení naznačoval, že se bude jednat o boje, které si mohl každý z hráčů ve snech přát. Turnaj skutečně přinesl kvalitní hokejová klání a byl všemi trenéry hodnocen pozitivními slovy jak po pořadatelské stránce, tak také po té hokejové.

Ve skupině B se podařilo děčínským hráčům sbírat body do tabulky průběžně, kdy Chomutovu sebral 5 bodů ze 7 možných, Tygrům z Liberce se body sebrat nepodařilo, Motoru sebrali Děčané 3,5 ze 7 možných a Slavoji Zbraslav shodně 3,5 bodu ze 7 možných. To v součtu znamenalo krásné 2. místo a stříbrné medaile na krku našich borců.

Ve skupině A se děčínským medvědům dařilo ještě o chlup lépe, kdy Pirátům sebrali 3,5 bodu, Tygrům 3 body, Motoru 6 bodů a Zbraslavi 6,5 bodu vždy ze 7 možných. To vyneslo děčínské až na pomyslný Olymp a mohli si tak Medvědi pověsit na krk zlaté medaile a hlavně uhájit děčínský zimní stadion, který tak zůstal nedobytý.

Sestava domácích: Veronika Ortová, Petr Krátký (brankáři), Kevin Kváš, Stanislav Sanejstr, Dominik Krajdl, Jan Zelenka, Tomáš Novotný, Jonáš Vaníček, Šimon Postl, Adam Svoboda, Šimon Šejc, David Bozseník, Ondřej Koloušek, Štěpán Polak, Dominik Sedláček, Antonín Slavík, Roman Hynčica, Kvido Flegel, Amálie Baumová, Jan Šena.

Tento turnaj byl po jeho vyhlášení přejmenován na Memoriál Radka Zelenky, který se bude každý rok v tuto dobu hrát v kategorii 4. a 3. třídy.

Zdroj: HC Děčín