Rubriky
Sport Zprávy

BK ARMEX Děčín – Turów Zgorzelec 66:85

BK ARMEX Děčín – Turów Zgorzelec 66:85 (22:17 33:38 49:56)
Střelci DC: Houška P.15, Pomikálek 15, Halada 10, Krakovič 9, Bažant 5, Houška J. a Landa 3, Feštr a Grunt a Šiška 2, Ježek a Kroutil

Odveta soupeření se zhořeleckým celkem se Válečníkům nevydařila. Přestože vstup měl Děčín výborný, když Krakovič zvýšil trojkou už na 8:0 a později Pavel Houška stejně hodnotnou střelou na 19:12. Hosté se však postupně zvedali a po první čtvrtině svítil na tabuli skóre 22:17.

Ve druhém dějství drželi Válečníci dlouho mírné vedení, ale především na procentu střelby bylo znát, že hosté získávají herní i bodovou převahu. Polští basketbalisté zvýšili aktivitu v obraně, v útoku začali trefovat i dalekonosné projektily a pod děčínským košem získávali velké množství faulů, které trestali s vysokou úspěšností z čáry TH. 33:38 zněl stav po dvaceti minutách hry.

V začátku druhého poločasu se Děčané pustili do dotahování a Feštr s Pomikálkem sedmi body dotáhli domácí na dostřel 40:43. Následovala však hostující šňůra 0:8 a Poláci potvrzovali, že středa pro ně byla mnohem lepším dnem pro zápas než minulý pátek. Vše jim začalo vycházet podle plánu a Děčínští nebyli schopni jim v tom dostatečně zabraňovat. Přesto byl stav po třetí čtvrtině stále velmi těsný 49:56.

V poslední čtvrtině však Zhořelec prokázal velké kvality a především s drtivou přesností trojkové střelby ubíjel šance Děčína na vyrovnanou koncovku. Konečný rozdíl v úspěšnosti střelby za tři body (18% – 48%) je nejvýraznějším rozdílem ve statistických ukazatelích jinak číselně vcelku vyrovnaného duelu. Děčín se zkrátka nemohl trefit a Zhořelec proměnil 11 z 23 pokusů. Skvělý dvojzápas pro přípravné účely je však přínosnou zkušeností a dalšími kroky ve formování obměněného kádru.

Trenér Pavel Budínský po zápasu řekl:

„Dnešní výhra Zhořelce je zasloužená, neboť byl mnohem efektivnější v útočné fázi, kterou jsme jim ulehčili naší střeleckou nemohoucností nebo lacinými ztrátami míče, po nichž obvykle následoval koš z rychlého protiútoku, kde soupeř prokázal střelecký talent. Rovněž jsme postrádali dostatečný důraz v osobních soubojích a i čtení hry byl dnes pro nás oříšek. Nicméně jsem přesvědčen, že tyto zápasy nám pomohou se adaptovat na úroveň hry, jíž chceme v české soutěži sami praktikovat.“

Zdroj: www.bkdecin.cz