Rubriky
Zprávy

Agresivní muž skončil s pouty na rukou

Zpočátku banální zákrok děčínské městské policie v restauraci skončil nasazením pout třicetiletému muži a předvedením na Policii ČR.  K události došlo ve večerních hodinách v jednom z barů v Děčíně I. Obsluha požádala městskou policii o pomoc s trojicí hostů, kteří jsou podnapilí a jsou s nimi problémy.

Dozorčí služba městské policie k baru ihned vyslala nejbližší hlídku. Obsluha na místě kontaktovala strážníky a uvedla, že trojice mužů je v podnapilém stavu a proto jim odmítla podat další alkohol. Muži strážníkům sdělili, že dopijí a v klidu odejdou. Klidná situace se zbytečně vyhrotila před provozovnou. Jeden z mužů začal strážníky sprostě urážet slovy: „Zas… měšťáci, jděte do prdele, jste tady k hovnu. Čů…, zmrdi, nic mi nemůžete udělat, jste k hovnu!“ Na výzvy ke zklidnění nereagoval, stejně tak na výzvu k prokázání totožnosti a křikem dále rušil noční klid.

„Vzhledem k tomu, že muž pokračoval v jednání, které narušovalo veřejný pořádek, strážníci přistoupili k předvedení na Policii ČR. Tomu se muž snažil zabránit, proto hlídka použila donucovací prostředky a nasadila mu pouta,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že strážníci událost zadokumentovali a předali k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Tomáš Pavlík 
MP Děčín