Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Naletěli podvodníkům?
RUMBURK/ŠLUKNOV Policisté z obvodních oddělení v posledních dnech přijali několik oznámení o možných internetových podvodech. Na stránkách internetového bazaru našel muž z Jiřetínska nabídku mobilního telefonu  zn. Samsung S7 za dvanáct tisíc korun. Jelikož se mu nabídka zalíbila, obratem kontaktoval prodejce a zaslat ze svého účtu požadovanou částku. Ač peníze odeslal už koncem loňského prosince, do současné chvíle se nesetkal ani s vrácením vydané finanční částky, ani se zakoupeným zbožím. Jak se v průběhu policejního prověřování ukázalo, prodejce je v současné chvíli ve výkonu trestu a nepříjemnost musela být odložena s přihlédnutím k dalším okolnostem zjištěných skutečností. Případ šetřili rumburští policisté. Šluknovští kolegové prověřují oznámení muže ze Šluknova, kterého také v polovině letošního srpna zaujala nabídka na internetovém bazaru. Odesláním částky devíti tisíc českých korun na prodejcův účet si chtěl zakoupit mobilní telefon zn. Apple iPhone 6S. Peníze, ani telefon doposud nedorazil, a tak oznámení skončilo pod drobnohledem policistů. Ti případ prověřují s ohledem na možný přečin podvodu.

Asi někdy během cesty
DĚČÍN Na děčínské policisty se letos v pondělí osmadvacátého srpna vpodvečer obrátil mladík  z Děčína, který přišel o mobilní telefon. Při vstupu do autobusu MHD v centru Děčína jej ještě měl v batohu. Když se po něm začal shánět, už jej nenašel. Jedna z možných verzí ukazuje směrem na možný přečin krádeže, který se mohl stát během cestování autobusem.  Ztracený Samsung A3 ocenil částkou přesahující 6.800,- Kč.

Přišli o speciální přístroj
DĚČÍN Děčínští policisté pátrají také po věcech, které zmizely ze stavební buňky na staveništi mezi Loubím a Hřenskem. Zástupce stavební společnosti policistům upřesnil nejen seznam chybějících věcí, mezi nimiž je přístroj na přesná výšková měření nebo tiskárna, ale i další důležité okolnosti možného přečinu krádeže. Stavební firmě odcizením ohlášených věcí vznikla škoda  sedmi a půl tisíce českých korun. Oprava stavební buňky může vyjít na pět set českých korun.

Smělá řidička 
DĚČÍN Podmokelští policisté krátce po půlnoci v neděli sedmadvacátého srpna zastavili osobní vozidlo projíždějící Dělnickou ulicí v Děčíně. Osoba za volantem byla vyzvána k předložení potřebných dokladů i orientační dechové zkoušce. Řidičce v danou chvíli kolovaly v dechu  dvě promile alkoholu v dechu. Další jízda jí byla zakázána, řidičský průkaz zadržen a o dva dny později ji policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ženě hrozí trest v podobě zákazu činnosti, peněžitý trest i odnětí svobody až na jeden rok.

Děčín 30.srpna 2017
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín