Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Zmizely jen drobnosti
DĚČÍN Majitelka zahradní chatky na Kamenické ulici v Děčíně kontaktovala ve čtvrtek desátého srpna místní policisty. Při návštěvě zahrádky si všimla rozbitého okna u chatky a posléze i chybějících věcí. Mezi ztracenými drobnostmi byly potraviny, pivo a vystřelovací nůž. Při součtu všech nesrovnalostí vyšla najevo škoda ve výši 1.400,- Kč. Místo činu ohledal policejní technik a v současné chvíli případ možného přečinu krádeže šetří policisté z děčínského obvodního oddělení policie.

Zatím ho nenašla
DĚČÍN – Po volně odloženém mobilním telefonu zn. Honor 7 včetně SIM karty a SD karty s daty pátrají děčínští policisté od čtvrtka desátého srpna letošního roku. Zmizel během odpoledne ze stolu kanceláře na Tyršově ulici v Děčíně. Jeho uživatelka ztracené věci ocenila částkou šesti a půl tisíce českých korun. Nedávnou nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Pátráme po autě 
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté ve čtvrtek desátého srpna letošního roku vyhlásili celostátní pátrání po osobním automobilu zn. Mitsubishi Colt s českými registračními značkami, vyrobené v roce 2000. Majitel jej ocenil na dvacet tisíc českých korun. Na volně přístupném místě v ulici Svatopluka Čecha ve Varnsdorfu jej odstavil už v úterý osmého srpna a když se po něm o dva dny později začal shánět, bylo k nenalezení. Místní strážci zákona začali oznámení prověřovat s ohledem na přečin krádeže.

Nečekaná pohledávka
DĚČÍN Držiteli kreditní karty přišla domu neočekávaná upomínka na uhrazení částky ve výši 34.500,- Kč,. Zaskočený muž se obrátil na děčínské policisty, kteří od devátého srpna letošního roku rozmotávají klubko informací, které mohou objasnit nejasnosti kolem nesplacené útraty. Zasažená společnost upozornila držitele karty na čtyři výběry finančních prostředků v březnu letošního roku, jež nejsou do současné chvíle uhrazené. Vzhledem k okolnostem trestního oznámení se jím policisté začali zabývat s ohledem na přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Stroj bez baterií
DĚČÍN – Podmokelští policisté čelí od desátého srpna letošního roku oznámení děčínského soukromníka, který se na ně obrátil v rámci chybějící gola sady a dvou baterií zn. XT Battery 97. Všechny věci zmizely z pracovního stroje, odstaveného na Ústecké ulici v Děčíně. Škoda dosahuje částky bezmála jedenácti a půl tisíce českých korun. Po dalších okolnostech pátrají s přihlédnutím k přečinu krádeže.

Kde je vrtačka?
DĚČÍN Po ruční vrtačce v hodnotě 150,- Kč se shání muž z Děčína. Odložil ji na zahrádce na domem. Když se po ní začal shánět, už ji nenašel. Všiml si jistých indicií, které poukazovaly na možnost nevítaného návštěvníka soukromého pozemku v Riegrově ulici. Přivolal místní strážce zákona, kteří devátého srpna letošního roku zahájili prověřování všech odhalených skutečností s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 11.srpna 2017
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín