Rubriky
Kultura Zprávy

Děčínskou zoo v sobotu obsadili piráti!

Konec prázdnin patřil v děčínské zoologické zahradě dětem. Zoo pro ně přichystala veselou akci, která si kladla za cíl jim alespoň trochu zpříjemnit přechod z prázdnin opět ke školním povinnostem.

Každoročně pro tuto akci volíme nějaké pohádkové téma, letos padl los na Pirátskou zoo. Děti jsme během ní seznámili s nejrůznějšími činnostmi ze života piráta. Každý malý pirát obdržel při vstupu tajnou mapu k pokladu. Ten si však zasloužil, až po odpracování všech pirátských povinností souvisejících s plavbou na moři. Mladé piráty čekalo například drhnutí paluby, vytahování plachet na ráhno, zachraňování tonoucího, lovení ryb a doplnění zásob na plavbu, pozorování námořním dalekohledem, přivazování lodí… A samozřejmě nesměla chybět ani pirátská krčma s ochutnávkou rumu. Pirátskou zoo si užilo na sedmsetpadesát příchozích.

Další velkou akcí pro veřejnost bude 7. října akce s názvem Zvířecí párty. Mezitím ale proběhnou i akce menšího rozsahu, jako například Den adoptivních rodičů a přátel zoo (9. 9.), přednáška Zimním pohořím Chibiny za polárním kruhem (5. 10.) nebo speciální akce ZooŠkoly – Dlouhá cesta lososa (po celé září).

Pro zajímavost: Zoo si velmi chválí letošní návštěvnost! Za prázdninové měsíce navštívilo zvířata na Pastýřské stěně přes 45 tisíc návštěvníků, přičemž od ledna jich pak přišlo již 90 tisíc, což je pro srovnání celková roční návštěvnost roku 2012 nebo 2013. Letos má děčínská zoo tedy našlápnuto minimálně ke stejné návštěvnosti jako vloni, která byla historicky nejvyšší. Anebo k dalšímu návštěvnickému rekordu?

Více fotografií z akce…

Ing. Dagmar Floriánová
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.