Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Postrádá gril
RUMBURK – Rumburští policisté pátrají od letošního pondělí čtyřiadvacátého července po plynovém grilu, který zmizel ze zahrady u rodinného domu v Rumburku. Jeho majitel jej ocenil částkou 8.709,- Kč. Zahradní gril zmizel včetně plynové bomby před noc z neděle na pondělí. Jak se zatím ukazuje, všechny indicie z místa činu směřují k přečinu krádeže.

V rumburské nemocnici hořelo
RUMBURK – Šestadvacátého července večer vyráželi rumburští policisté do Lesní ulice v Rumburku. Pokoj ve zdejší části nemocnice zachvátil požár a zasahující hasiči společně s policisty z objektu evakuovali osmadvacet lidí. Nikdo z evakuovaných nebyl v přímém ohrožení života. Hasiči z Rumburku a Jiříkova plameny uhasili kolem půl desáté a posléze se všichni vrátili zpět do budovy. Večerní událost se obešla bez zranění. Škoda se v současné chvíli pohybuje na hranici 140.000,- Kč. Její další okolnosti prověřují s ohledem na přečin obecné ohrožení z nedbalosti.

Chybí peníze
DĚČÍN – Podmokelští policisté vyjížděli letos šestadvacátého července odpoledne k případu možného přečinu krádeže, ke kterému mohlo dojít v hotelu na Sněžníku. Jeho zaměstnanci v závěru měsíce zjistili chybějící finanční hotovost ve výši patnácti a půl tisíce českých korun, a tak na místo události přivolali děčínské strážce zákona. Ti jej ohledali, přijali trestní oznámení a začali se případem zabývat.

Byl pod vlivem

DĚČÍN – Ve středu šestadvacátého července v dopoledních hodinách zastavili podmokelští policisté v Moskevské ulici v Děčíně osobní vozidlo. Jeho řidič byl podroben silniční kontrole, jejíž součástí byla i orientační dechová zkouška. Jak se vzápětí ukázalo, muž nadýchal přes tři promile alkoholu v dechu. Další jízda mu byla zakázána. Incident je místními strážci zákona nadále zpracováván s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

V kurzu byla světla
VARNSDORF – Varnsdorfským policistům čelí pětatřicetiletý muž ze Šluknovského výběžku. Pod jejich drobnohledem se ocitl případ odcizených součástek chodbových světel v panelovém domě ve varnsdorfské Žitavské ulici. V policejních protokolech se objevily chybějící žárovky, skleněné kryty a škoda ve výši 940,- Kč. Oznámené skutečnosti budou prověřovány s ohledem na přečin krádeže.

Nástroje neodnesl
DĚČÍN – Od druhého červnového týdne letošního roku policisté prověřovali případ možného přečinu krádeže, ke které mohlo dojít v zahradním domku děčínského zámku. Během pár hodin se odtud ztratil mobilní telefon v hodnotě tří tisíc českých korun. Navíc, jak vyplynulo z ohledání místa činu, lapka si zřejmě k odcizení připravil i hudební nástroje ve výši cca 40.000,- Kč. Policisté po provedených opatřeních zahájili zkrácené přípravné řízení proti sedmadvacetiletému muži z Českokamenicka, který od šestadvacátého července čelí sdělení podezření ze spáchání výše uvedeného přečinu. Zástupci zasažené příspěvkové organice vyčíslili škodu na částku přesahující pět tisíc českých korun. Muži teď hrozí peněžitý trest nebo ztráta svobody v délce až dvou let.

Děčín 27. července 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín