Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Prodejem drog si slušně vydělal …
DĚČÍN Děčínští policisté zahájili patnáctého července letošního roku trestní stíhání mladíka z Děčína, který čelí následkům přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V letech 2015 až 2017 na různých místech, především na území Děčína, poskytoval zájemcům psychotropní látku zvanou pervitin. Díky svému nedovolenému podnikání si měl v uvedeném období přijít na nejméně šedesát sedm tisíc českých korun. Policistům se odmítl vyjádřit.

V areálu firmy chybí věci
RUMBURK – Z areálu rumburské společnosti zmizelo v polovině letošního července třicet kusů stavebních prken. Jejich majitel škodu vyčíslil na částku přesahující tři tisíce českých korun. O pár dní předtím společnost zjistila, že v jejím areálu ze zaparkovaného nákladního vozidla zmizely dvě autobaterie v hodnotě tří a půl tisíce českých korun. Oba oznámené případy policisté prověřují s ohledem na přečiny krádeže.

Bez nářadí
VARNSDORF Pracovní nářadí v hodnotě devíti tisíc českých korun zmizelo v noci ze čtvrtka na pátek čtrnáctého července z odstaveného osobního vozidla ve Varnsdorfu. K verzi přečinu krádeže přivedly policisty stopy násilí na ohledávaném vozidle. Jeho oprava si vyžádá pravděpodobně dva tisíce českých korun.  Na dalších okolnostech společně s pátráním po odcizených věcech pracují policisté z místního obvodního oddělení.

Rozbitá výloha
VARNSDORF Neznámý vandal se podepsal do výlohy prodejny s drogerií v Národní ulici ve Varnsdorfu. Policisté v pátek čtrnáctého července vyjížděli k poškozené výloze místního obchodu. Na její ploše vznikly praskliny. Oprava může vyjít majitele obchodu až na deset tisíc českých korun. Policisté se případem zabývají s ohledem na přečin poškození cizí věci.

V mžiku zmizel
DĚČÍN – Odložený batoh na sedačce v autobuse městské hromadné dopravy přilákal pozornost neznámého lapky, který o něj v nestřeženém okamžiku připravil jeho majitele. Muž se obrátil na děčínské policisty v pátek letošního čtrnáctého července, jelikož v batohu měl kromě jiného i mobilní telefon a osobní doklady. Ztrátu ohodnotil na částku pět a půl tisíce českých korun. Páteční událost šetří s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 17. července 2017
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín