Rubriky
Sport Zprávy

Do Děčína míří Filip Halada

Křídelník Filip Halada, který letos obdržel pozvánku do reprezentačního týmu, je druhou novou tváří v dresu děčínských Válečníků!

Halada absolvoval své mládežnické a první mužské roky ve Spartě Praha (WBA, BA a GBA), odkud hostoval do K. Varů a později také do Levhartů Chomutov, v jejichž dresu nakukoval do Mattoni NBL v ročníku 2012/13. Poté hrál klíčovou roli v dresu prvoligové Sparty (13/14) a uplynulé tři sezóny strávil levoruký hráč ve slovenském týmu MBK Rieker Com-Therm Komárno, s nímž hned v té první získal mistrovský titul (2015) a ve dvou dalších se dokázal probojovat do finále (2016 proti Privedzi a 2017 proti Interu Bratislava).

Karlovarský odchovanec dosahoval v posledním ročníku Eurovia SBL průměrů 10 bodů, 4 doskoků za 24 minut při střelbě dvojek 53%, trojek 36% a trestných hodů 80%, patřil k osovým hráčům trenéra Richarda Ďuriše a stal se znovu slovenským vicemistrem a vítězem druhého ročníku Sixt Alpe Adria Cupu.

Sám Filip k příchodu uvedl:

„Jsem rád, že po třech úspešných sezónach na Slovensku mám možnost přestoupit do tak kvalitního týmu jako je Děčín. Těším se na nové prostředí, nové spoluhráče, lidi kolem týmu a též na fanoušky. Je to pro mně nová výzva a věřím, že budu přínosem pro tým.“

Generální manažer Válečníků Lukáš Houser:

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo s Filipem domluvit na spolupráci. Sledovali jsme ho už dlouho a jsme přesvědčeni, že nyní nastal ten správný čas pro jeho příchod. Je to basketbalista hrající s velkým zaujetím a určitě z něho bude skvělý Válečník.“

Přejeme Filipovi hodně úspěchů v děčínském dresu!

Zdroj: www.bkdecin.cz