Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Příliš drahý nákup
RUMBURK – Rumburští policisté prověřují oznámení zákaznice místního obchodu, která během sobotního dopoledne sedmnáctého června vyrazila na nákup. Do ručního nákupního košíku odložila dámskou peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Do nákupu se zcela ponořila, a tak si nevšimla jejího zmizení. Po sečtení všech položek chybějících věcí vyšla najevo částka 14.000,- Kč. Rumburští policisté oznámenou nepříjemnost prověřují s ohledem na možné přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Věci z garáže
RUMBURK – Během uplynulého víkendu zmizelo z garáže obytného domu v Dolních Křečanech na Rumbursku několik věcí. Majitel škodu vyčíslil částkou přesahující šest tisíc českých korun. Místní strážci zákona začali pátrat nejen po pneumatickém utahováku a dětské benzínové čtyřkolce v zelené barvě, ale také po všech okolnostech, které by mohly zodpovědět otazníky vznášející se nad možným přečinem krádeže.

Bez trampolíny
KRÁSNÁ LÍPA – Kampak zmizela ?! Na krásnolipské policisty se v neděli odpoledne obrátil muž z Rybniště, kterému z oploceného pozemku u hlavní silnice zmizela v noci ze soboty na neděli osmnáctého června letošního roku trampolína. Ztráta se pohybuje kolem patnácti set českých korun. Policisté vzápětí vyjeli na místo činu a v současné chvíli již oznámený případ možného přečinu krádeže šetří…

Zmizela nafta
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté prověřují v těchto dnech oznámení o krádeži nafty odstaveného vozidla. Během víkendu uplynulého týdne zmizelo z nákladního vozidla téměř padesát litrů motorové nafty. Kromě chybějícího paliva policisté na místě činu nalezli také stopy po násilném vniknutí do nádrže odstaveného nakladače. Škody se pohybují na hranici bezmála patnácti set českých korun. Okolnosti ohlášeného incidentu jsou tamními strážci zákona prověřovány s ohledem na přečin krádeže.

Nádrž bez paliva
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Obdobný případ prověřují také policisté z Benešova nad Ploučnicí. V úterý dvacátého června letošního roku přijali oznámení o vloupání do nádrže odstaveného nákladního vozu v Merbolticích. Po kontrole aktuálního stavu bylo zjištěno, že v nádrži chybí na dvě stě litrů motorové nafty. Podnikatel vyčíslil škodu na částku přesahující šest tisíc českých korun. I tento případ je policisty prověřován s ohledem na přečin krádeže.

Přes zákaz
DĚČÍN – Dopravní policisté kontrolovali v úterý dvacátého června v podvečer řidiče osobního automobilu. Muž projíždějící obcí Růžová usedl za volant, ačkoliv má od dubna letošního roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Orientační dechová zkouška navíc odhalila alkohol v dechu řidiče. Policisté mu další jízdu zakázali a úterní přešlap budou nadále řešit s ohledem na přečin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Postrádají panel
DĚČÍN – Solární panel v hodnotě deseti tisíc českých korun hraje hlavní roli v případu možných přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Panel, umístěný na přívěsném karavanu, mohl zmizet na několika místech. Jedno z nich je oplocený pozemek na Škrabkách v Děčíně, kde stál několik dnů odstavený. Případem se zabývají podmokelští policisté.

Děčín 22. června 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín