Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Rozbité okno
ŠLUKNOV – Letos ve čtvrtek 8. června policisté vyjížděli do ulice Dr. Eduarda Beneše ve Šluknově, kde na ně čekala majitelka osobního automobilu zn. Kia Sportage. Po příchodu ke svému vozu zjistila, že má rozbité zadní okno. Navíc uvnitř auta nalezla cihlu. Oprava rozbité skleněné výplně ji může vyjít až na deset tisíc českých korun. Jelikož došlo k poškození vozu bez jejího vědomí, policisté začali ohlášenou nepříjemnost prověřovat i s ohledem na možný přečin poškození cizí věci.

Skončilo to nehodou
VELKÝ ŠENOV – Velkošeností policisté v těchto dnech prověřují okolnosti možného přečinu neoprávněného užívání cizí věci, ke kterému mohlo dojít sedmého června letošního roku večer. Majitel osobního automobilu zn. Škoda jej zanechal odstavený a neuzamčený na volně přístupné zahradě v Horní Poustevně. Vzápětí do vozidla bez svolení jeho majitele usedl mladý muž a odjel s ním pryč. O pár minut později řidič s vozidlem způsobil dopravní nehodu. Oznámenou středeční eskapádu současně šetří také jako dopravní nehodu.

A zase ten alkohol!
RUMBURK – Rumburští policisté ve čtvrtek osmého června v noci zastavili v Horním Jindřichově projíždějící osobní automobil. Při silniční kontrole byl řidič podroben orientační dechové zkoušce, která odhalila přítomnost alkoholu v dechu. O pár hodin později čelil sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, které policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení. Alkohol za volant nepatří !

S rozhodnutím nesouhlasí
DĚČÍN – Od poloviny letošního dubna děčínští policisté šetřili případ nesplněných pohledávek související s poskytování internetového připojení. Výše pohledávky dosáhla částky přesahující 5.300,- Kč. Kolotoč nejasností vyplynul na povrch upozorněním telekomunikačního úřadu a oznámením adresátky, která se s celou věcí obrátila na zdejší policisty. Na základě provedeného šetření vyšlo najevo, že poskytování elektronických komunikačních služeb v období od prosince 2015 do července 2016 zanedbal sedmatřicetiletý muž, který od sedmého června letošního roku čelí sdělení podezření ze spáchání přečinů poškození cizích práv a podvodu.

Rychle do banky
DĚČÍN – Děčínští policisté se v uplynulých týdnech zabývali případem přečinu krádeže, ke kterému mělo dojít v polovině letošního února v Děčíně. Z bankovního účtu majitele ubylo rukou neoprávněné osoby třiašedesát tisíc českých korun. Jak se později policistům podařilo odhalit, peníze odčerpala z účtu bývalá žena majitele, která tím připravila jeho dědice o část pozůstalosti. V současné chvíli čelí již trestnímu stíhání, které je vedeno na svobodě. Ženě hrozí až pětiletý trest odnětím svobody.

Tři prohřešky v jednom

DĚČÍN – Příliš mnoho přešlapů v jedné chvíli … V závěru letošního dubna natrefili policisté při noční silniční kontrole na velmi neukázněného řidiče osobního automobilu. Po provedené kontrole dokladů se ukázalo, že muž za volantem má platnou blokaci řidičského oprávnění. Z jejich úst zazněla i výzva k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Muž se testu podrobil. Byl pozitivní. K tomu vyšlo najevo, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu. Řidič byl hlídkou převezen k lékařskému vyšetření, která potvrdila přítomnost drog v těle řidiče. Vůz byl odtažen na odstavné parkoviště. Neukázněný řidič tak čelí nejen sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, které zaznělo z úst policejního inspektora šestého června letošního roku. Navíc ho čeká zaplacení dalších výloh spojených se silniční kontrolou …

Šli především po whisce
VARNSDORF – Dvojice podnikavých mužů od šestého června letošního roku čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Na svém kontě mají v tuto chvíli rovnou dvě. Sedmadvacátého května společně zavítali do varnsdorfského obchodu v Národní ulici, odkud si s sebou bez placení odnesli dvě lahve whisky různých značek. Na pokladně opomněli odevzdat bezmála osmnáct set českých korun. O dva dny později se do obchodu vrátili ještě jednou a šli najisto. S sebou si tentokrát odnesli zboží v hodnotě 4.466,- Kč. Ani tentokrát alkohol nezaplatili. Policisté oznámení prověřila a šestého června letošního roku sdělila oběma mužům podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Děčín 9. června 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín