Rubriky
Sport Zprávy

Lukáš Feštr: Chci si zahrát finále

Novým hráčem v týmu Válečníků pro nadcházející sezónu Kooperativa NBL je brzy třiadvacetiletý rozehrávač Lukáš Feštr, který přichází z USK Praha. Sto osmdesát pět centimetrů vysoký odchovanec ústeckého basketbalu přichází do Děčína z družstva, které v minulé sezóně obsadilo po dlouhodobé části skvělé čtvrté místo, k čemuž Lukáš přispěl v průměru 8,2 body na zápas, k tomu pak přidával 2,4 doskoku a 2,4 asistence.

• Kdy jste dostal nabídku z Děčína, a jak dlouho jste se rozhodoval? Bylo těžké opustit tým USK Praha, který se v posledních sezónách hodně zlepšil a trápil favority?
Nabídku od Děčína jsem obdržel necelý týden po skončení Kooperativa NBL, kdy mi volal Lukáš Houser (generální manažer BK ARMEX Děčín – pozn. red.). Samozřejmě, že když někde strávíte osm let, není jednoduché to místo opustit. Ale jak se říká, změna je život, a já mám před sebou obrovskou výzvu, ve které chci uspět.

• Jaký byl důvod, že jste na nabídku Děčína kývl?
Rozdělil bych to na tři hlavní důvody. První, že Děčín v posledních třech letech hrál vždy finále a každý rok tu jsou vysoké ambice. Druhý důvod, že Děčín má kvalitní tým, a jak už jsem řekl v předchozí odpovědi, beru to jako výzvu se tu prosadit. A třetí důvod jsou samozřejmě fanoušci. To, jaká atmosféra tu je na každý domácí zápas, je neuvěřitelné.

• Co si slibujete od nového angažmá?
To, že jako tým budeme úspěšní a budeme bojovat o to, abychom šňůru postupů do finále prodloužili.

• Válečníci už třikrát v řadě získali stříbrné medaile, nesvazuje vás to trochu?
Když budu mluvit za sebe, tak ne. Já jsem zatím v žádném finále nehrál, takže udělám vše pro to, abych si v něm mohl zahrát.

• Budete na rozehrávce hrát s Tomášem Vyoralem. Co říkáte této vzájemné spolupráci?
Těším se na to. „Vyo“ (Tomáš Vyoral – pozn. red.) je TOP rozehrávač v lize a navíc už se delší dobu známe. Dokonce jsme i chodili na stejnou střední školu, jen „Vyo“ chodil o ročník výš.

• Máte ve stávajícím týmu Válečníků nějaké přátele? Na koho se nejvíc těšíte?
Jak už jsem zmínil, s Tomášem Vyoralem se znám delší dobu. Nebo si například ještě pamatuji Pavla Houšku z angažmá v Ústí nad Labem, kde hrál ještě v týmu s mým taťkou. Ale tak celkově se dá říct, že se znám se všemi, když proti sobě už několik sezón hrajeme.

• A jak se vůbec celkově těšíte do Děčína, na trenéra Budínského a jedny z nejlepších fanoušků v lize?
S trenérem už jsem měl možnost mluvit, řekl mi, co ode mne bude očekávat, a já se na spolupráci s ním moc těším. A fanoušci? To byl jeden z důvodů, proč jsem tuto nabídku přijal a to si myslím, že mluví za vše.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý