Rubriky
Zprávy

Studentky z Evropské obchodní akademie v Děčíně s klienty Slunečnice „Hledaly poklad“

Ve středu 17. 5. 2017 tým studentek z 3.ročníku Evropské obchodní akademie v Děčíně uskutečnil dopolední akci „Hledání pokladu“ pro klienty z organizace Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. Studentky – pracovní název Sausages team – Adéla Mařanová, Veronika Hejná, Dominika Pilíková, Kateřina Barcalová – si naši organizaci vybraly v rámci svého předmětu projektové řízení, v němž dostaly za úkol vytvořit projekt, který se dostane do novin.

Projekt byl připravován několik měsíců, studentky samy sháněly prostředky, k jeho uskutečnění. Společně jsme vymysleli téma „Hledání pokladu“ a místo uskutečnění oblast okolo Kvádrberku v Děčíně. Začátek cesty byl na hřišti v „Lesňáku“ a směřoval na Kvádrberk. Studentky měly připraveno několik disciplín – házení kroužků na kužel, míření a střelba na terč, chytání rybiček, doplňování pohádek, pexeso, a jiné – v nichž soutěžily tři týmy klientů, které nakonec daly zjištěné indicie dohromady a společně se vydaly za pokladem. Poklad, který na ně čekal skrýval spoustu krásných dárků – společenské hry, výtvarné potřeby, ale i prostředky na tréninky úklidů.

Celé dopoledne se vydařilo a klienti byli nadšeni. Tímto moc děkujeme celému týmu studentek z Evropské obchodní akademie v Děčíně za jejich nápad a zároveň za oslovení Slunečnice, jejímž klientům se studentky rozhodly projekt věnovat.

Mgr. Dagmar Radvanová
vedoucí služby sociální rehabilitace
Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s.