Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Zoo zahájí v sobotu 22. dubna již 68. návštěvnickou sezónu

Přineste elektrospotřebič a získejte dětskou vstupenku na akci zdarma!

Děčínská zoologická zahrada se chystá oficiálně zahájit svou v pořadí již 68. návštěvnickou sezónu. Stane se tak na akci s názvem Startujeme!, která se uskuteční v sobotu 22. dubna od 14 hodin.

Příchozí čeká odpoledne plné zábavy, při kterém se nebude nikdo nudit. „Na akci s názvem Startujeme! návštěvníkům tradičně představujeme novinky, které jsme pro ně na novou sezónu nachystali. Bude to například tzv. Škola v přírodě – projekt, na kterém jsme pracovali v závěru loňského roku a díky kterému vzniklo v zoo hned několik nových interaktivních stanovišť, kde se bude možné seznámit s divokými zvířaty žijícími v našem okolí,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Nebudou ale chybět ani soutěže, křtiny koťat kočky rybářské, komentované krmení medvědů grizzly, jízdy na koních, malování na obličej, ukázky včelařů, vystoupení iluzionisty Toma Jaspera nebo veselé hrátky s Panoptikem Maxe Fische.

Protože na 22. dubna připadá i tzv. Den Země, významný ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí, rozhodla se zoo podpořit jeho myšlenku kampaní s názvem S vysloužilci do zoo. „Kampaň spočívá v tom, že společně se společností ELEKTROWIN motivujeme návštěvníky k tomu, aby do zoo nosili vysloužilé elektrospotřebiče. Odměnou za takový donesený spotřebič bude dětská vstupenka do zoo zdarma nebo sleva ve stejné výši pro dospělého. Nefunkční fény, žehličky, mixéry, mobily, kulmy, rádia a další, bude možné směnit za výše uvedenou odměnu v den konání akce už od 8 hodin ve stánku před zoologickou zahradou.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.