Rubriky
Sport Zprávy

Sedmý zápas patřil žihadlům. Medvědům tak skončila sezóna

Moravské Budějovice rozhodující sedmý duel zvládly a po výhře 4:1 tak postoupily do čtvrtfinále. Medvědi se snažili s utkáním něco udělat, ale ve třetí části hry se to už nepovedlo. Po skvělé sérii se může radovat jenom jeden tým, kterým jsou Žihadla.

Utkání ještě pořádně ani nezačalo a brankář domácích musel lovit puk ze své sítě. Přesně úderem dvacáté vteřiny zužitkoval nájezd dva na jednoho DANIEL VOLRÁB, který kotouč umístil pod víko Dusíkovy klece – 0:1. Chvíli na to měli Medvědi výhodu přesilové hry, ale tu využít nedokázali. Po tom, co se Žihadla osvobodila, střílel z levé strany Filip Matějka, ale puk poslal jen do boční sítě Lavingerovy branky. V polovině první třetiny nevyužili přesilovku domácí a stále tak měli jednobrankovou ztrátu. Ve dvanácté minutě se do šance dostali znovu Medvědi a nechybělo moc, aby vedli o dva góly. Jaroslav Hašek svou střelou orazítkoval tyčku domácí svatyně. Na druhé straně pak vznikla nepřehledná situace před Lavingerem po domácí střele, ale sudí po konzultaci s brankovými rozhodčími rozpažil. Ve čtrnácté minutě se už ovšem měnilo skóre. A to na domácí straně. LADISLAV RYTNAUER zavěsil kotouč do šibenice a začínalo se znovu od začátku – 1:1. V závěru třetiny měli hráči domácích velký tlak před Lavingerem, ale děčínský gólman ho utnul pozorným zákrokem. Pak ještě pálil Kabelka, jenže z prostoru mezi kruhy minul.

Třiadvacátá minuta nabídla dvě velké šance na obou stranách. Nejprve Jaroslav Hašek v úniku sám před Dusíkem trefil tyč jeho branky a následně pak ujel Ladislav Rytnauer, ale ani on neuspěl. Tyčka se rozezvučela i v šestadvacáté minutě po střele domácího Nováčka. Oba brankáři si tak mohli v krátkém sledu po sobě oddychnout. V polovině zápasu se dostal před poloodkrytou děčínskou branku Petr Krutiš, ale svou střelu poslal pouze do tyče. O ty tak ve druhé třetině nebyla nouze. Dlouhou dobu to vypadalo, že i druhá třetina skončí za stavu 1:1, ale opak byl pravdou. Devět vteřin před druhou sirénou nahodil puk před hostující branku Kondratěv a LUKÁŠ NOVÁČEK pak svou střelu poslal za záda Lukáše Lavingera – 2:1. Žihadla si tak zvedla sebevědomí gólem do šatny.

V pětačtyřicáté minutě objel hostující branku Filip Matějka, ale proti Lavingerovi svou následnou střelou neuspěl. O chvíli později vypíchl puk po chybě Děčína na modré čáře LUKÁŠ HAVEL, nabruslil si blíže Lavingerovi a svou střelou se poté nemýlil – 3:1. Hned na to se snažil o kontaktní gól Ondřej Hříbal, ale proti Dusíkovi neuspěl a ani dělovka Lukáše Ziky se mezi tři tyče nevešla. Medvědi se nesmířili se stavem, jaký svítil na ukazateli skóre a další jedovatou střelu vyslal Daniel Volráb, proti němu ovšem znovu vytáhl přesný zákrok Dusík a dvoubrankový náskok svého týmu udržel. Tři minuty před koncem třetí třetiny se tváří v tvář Dusíkovi ocitl Lukáš Zika, ale z prostoru mezi kruhy ho nepřekonal. V poslední minutě základní hrací doby hráli Medvědi se šesti bruslaři v poli a do prázdné branky pak vítězství Žihadel pečetil ONDŘEJ ŠŤÁVA – 4:1. Z postupu do čtvrtfinále se tak radují hráči Moravských Budějovice, před Medvědy je ale třeba smeknout a hlavně jim poděkovat za skvělou podívanou, strhující zápasy odehrané srdcem a bojovností. Sezóna je tedy u konce a nezbývá, než se těšit zase na tu další.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Rytnauer (Kabelka), 40. Nováček (Kondratěv, Horký), 47. Havel, 60. Šťáva (Rytnauer) – 1. Volráb (Macek, Hašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Michajlov) – Hříbal, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Kaltenböck, Málek – Hašek, Volráb, Oliverius – Zika, Navarra, Zajan – Macek, Chovanec, Faigl – Rubeš F., Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín