Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice

Po třech zápasech na palubovkách soupeřů budou děčínští basketbalisté hrát opět v ARMEX Sportcentru, a to proti dalšímu atraktivnímu soupeři, druhým Pardubicím.

Válečníci získali z předešlých tří duelů jen jedno vítězství (výhra v Kolíně v prodloužení) a nyní mají na čtvrtý USK Praha náskok už jen jedné výhry. A paradoxně za to mohou i trochu právě Pardubice, které na Folimance padly nečekaně 74:67 (nejlepší střelci Pardubic: Burnett 14, Wall 13). V posledním kole pak Pardubičtí znovu prohráli, a to doma s Kolínem 75:78 (Burnett 24, Švrdlík 13, Kohout 11), což pro ně byla první porážka před svými fanoušky v letošní Kooperativa NBL.

Hráči Děčína se letos potkali s týmem vedeným trenérem Levellem Sandersem již čtyřikrát, ale slavili jen jednou, když na úvod sezóny vyhráli v ARMEX Sportcentru 79:73.

Hráči JIPu, kteří si v této sezóně zahráli také evropský pohár FIBA Europe Cup, kde se probojovali do druhé fáze, předvádějí výborné výkony a dokonce porazili zatím jako jediní mistrovský Nymburk. Lví podíl na tom má Američan Dominez Burnett, který jen ve dvou z 28 odehraných utkání nezaznamenal dvojciferný počet bodů a dává v průměru 18,3 bodů na zápas. K tomu také umí přihrát i doskočit a je nejužitečnějším hráčem týmu. Rozehrávku obstarává další Američan, Lamb Autrey, jenž dává 13,1 bodů na zápas, třetím v pořadí střelců je třetí Američan, Joseph Wall (12,8). Dalším dvojciferným střelcem je Slovák Dušan Pandula, který naskočil do kolotoče KNBL až v lednu a za deset odehraných duelů má průměr 10,4 bodů.

Vzájemné zápasy v základní části KNBL:
BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice 79:73 (nejlepší střelci: Vyoral 22, Pomikálek 22 – Burnett 20, Autrey 17, Švrdlík 10)
BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín 101:75 (Burnett 22, Wall 18, Pandula 13 – Vyoral 20, P. Houška 12, J. Houška 10, Pomikálek 10)

Vzájemný zápas v nadstavbové části KNBL:
BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín 81:65 (Burnett 17, Švrdlík 16, Wall 10 – Šiška 13, Krakovič 9, Palyza 7, Ježek 7)

Vzájemný zápas v 6. kole ČP:
BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice 70:78 (P. Houška 16, Vyoral 15, Palyza 12 – Šrdlík 22, Autrey 18, Wall 11)

Názor BK Děčín

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Po měsíci budeme hrát opět doma, a to s Pardubicemi. Kdo sleduje dění v soutěži, ví, že pro nás začíná období pravdy. Karty jsou jasně rozdány a poslední tři kola nadstavbové části rozhodnou o našem umístění před play-off. O kvalitě Pardubic všichni ví, silné individuality tvoří silný celek, o čemž jsme se již čtyřikrát letos přesvědčili. Proto se musíme dobře připravit a předvést nadstandardní výkon, pokud chceme pomýšlet na výhru. Rovněž budeme potřebovat naše fanoušky, jejich hlasitá podpora byla vždy hybnou silou, která nám v takových utkáních pomohla.“

Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Pardubice budou chtít napravit výsledky z předešlých zápasů, ale my máme o motivaci taky postaráno. Chceme se před play-off zvednout a hrát nejlepší basketbal, co umíme. V zápase budeme muset ukázat větší bojovnost a rvát se o každý míč, jinak budeme mít se soupeřem problém.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta