Rubriky
Dětem Zprávy

Podařilo se, Rákosníčkovo hřiště v Děčíně bude

Děčín se může radovat, společnost Lidl ve městě postaví Rákosníčkovo hřiště, a to především díky aktivitě obyvatel, kteří svými hlasy rozhodli o vítězství. Moderní dětské hřiště přijde společnost Lidl na 1,5 milionu korun. „Velice mě těší, že se právě sami občané zasloužili o získání zcela nového hřiště. Nyní nás čeká vybrat vhodné místo a domluvit se se společností Lidl na realizaci,“ řekla k úspěchu města primátorka Marie Blažková.

Hlasování o získání hřiště probíhalo měsíc a Děčín svou kategorii vyhrál s počtem 13 305 hlasů. Předstihl tak Zlín, kde pro hřiště získali 10 906 hlasů. Kromě Děčína se mohou na Rákosníčkovo hřiště těšit také například ve Valašském Meziříčí, Sedlčanech nebo v Praze 15.

Rákosníčkovo hřiště bude již druhým hřištěm, které město získá díky aktivitě, vytrvalosti a bojovnosti samotných občanů. V roce 2014 si Děčínští vyběhali hřiště v soutěži Run Blue firmy Volkswagen. Přestože bylo město až druhé, hřiště získalo, těšit se z něj mohou děti v Bynově. Firma Gerhard Horejsek s. r. o. se navíc rozhodla věnovat městu ještě finanční dar 50 tisíc Kč jako příspěvek na stavbu dětského hřiště v Horním Žlebu.
Projekt Rákosníčkova hřiště funguje již od roku 2012. Jeho cílem je rozšířit možnosti, kde si děti mohou bezpečně hrát a tím podpořit aktivní trávení jejich volného času. Při realizaci konceptu se společnost Lidl spojila s autorem oblíbené kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou, který byl nápadem nadšen a podpořil ho. V letech 2012 až 2016 postavila Společnost Lidl již celkem 69 Rákosníčkových hřišť v hodnotě 103,5 milionů Kč.

Rákosníčkova hřiště nabízí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí ani kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště, které poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. Letos vznikne v České republice jedenáct Rákosníčkových hřišť a je skvělé, že jedno z nich bude právě v Děčíně.

Zdroj: Magistrát města Děčín