Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi zvítězili po samostatných nájezdech a vedou 2:1 na zápasy

Podruhé cestovali hokejisté Děčína na Moravu, kde svedli boj o druhý bod v sérii. Nakonec přivezli výhru 6:5 po samostatných nájezdech a v pátečním duelu tak budou bojovat o mečbol.

Medvědi se hned ve třetí minutě ujali vedení, když MICHAL OLIVERIUS potrestal rozehrávku domácích střelou do horního rohu Dudáčkovy svatyně – 0:1. O chvíli později pálil na děčínskou branku od modré čáry Hačecký, ale jeho projektil zamířil mimo tři tyče. V šesté minutě ubránili Medvědi své oslabení a stále tak hájili jednobrankový náskok. V deváté minutě ale měli výhodu přesilové hry hráči Děčína a LUKÁŠ ZIKA pak přesilovku využil střelou nad Dudáčkovu lapačku – 0:2. Žihadla ale o chvíli později dosáhla kontaktní branky, o kterou se postaral ONDŘEJ ŠŤÁVA – 1:2. A o necelé dvě minuty bylo vyrovnáno. Početní výhodu využil JIŘÍ PEROUTKA, jenž svou střelu od modré čáry umístil za Dlouhého záda – 2:2. V závěru první třetiny měla Žihadla velký tlak v přesilové hře, ale Medvědi ho ustáli a ještě jeli dva na jednoho, ale celou akci zastavila špatná přihrávka. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Děčínští měli hned na začátku druhé periody k dispozici přesilovou hru, ale Žihadla se dokázala ubránit a nepovolila tak Medvědům jít zpět do vedení. V polovině utkání se oba celky prostřídaly v přesilových hrách, nejprve Děčín tu svou nevyužil, ale domácí hráči už ano. ONDŘEJ ŠŤÁVA od modré čáry vymetl v děčínské brance všechny pavučiny a Žihadla tak strhla vedení na svou stranu – 3:2. Srovnat mohli hráči Děčína v další početní výhodě, ale domácím se opět v oslabení dařilo a střely Medvědů pokryli. Tři minuty před vypršením druhé části hry mohlo být pro Děčín hůře. Rytnauer totiž nastřelil tyč Dlouhého branky a jen díky tomu se opět skóre neměnilo. V devětatřicáté minutě už ale ano. PETR KRUTIŠ usměrnil za záda Dlouhého střelu od modré čáry a tentokráte to byla Žihadla, která šla do dvoubrankového náskoku – 4:2.

Úvod třetí třetiny patřil Medvědům, kteří se Žihadlům dostali na dostřel jediné branky. DANIEL VOLRÁB se těsně před domácí brankou střelou švihem nemýlil – 4:3. Jenže pak hráli domácí další přesilovku a udeřili popáté. MICHAL KLIMENT svou bekhendovou střelou přehodil děčínského gólmana – 5:3. V osmačtyřicáté minutě pálili na Dudáčka Zika a Zdvořáček, ale jejich střely se neujaly. O chvíli později byli hosté znovu na dosah kontaktního gólu, ale Navarrův blafák dokázal Dudáček chytit. A na druhé straně měli znovu velké štěstí Medvědi. Rytnauer podruhé v utkání orazítkoval tyč děčínské klece. Přesně v osmapadesáté minutě už se to povedlo. TOMÁŠ FAIGL využil přesilovou hru a dal Medvědům znovu kontaktní branku – 5:4. A aby toho nebylo málo, hosté to zkusili se šesti bruslaři a bez brankáře a tento tah jim vyšel. DANIEL VOLRÁB sklepl za Dudáčkova záda střelu od modré čáry a bylo vyrovnáno – 5:5. Hokejisté Děčína si tak vynutili prodloužení. Ve čtyřiašedesáté minutě byl v nájezdu faulován Michal Oliverius a bylo nařízeno trestné střílení. Ale kapitán děčínského týmu svým blafákem domácí klec minul. Do konce desetiminutového prodloužení se už nic nestalo a zápas tak došel do nájezdů. V nich byli úspěšnější Medvědi, ten rozhodující dal LUKÁŠ ZIKA a Děčín se tak v sérii ujal vedení 2:1 na zápasy.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 5:6 po sam. nájezdech
Branky a nahrávky: 12. Šťáva (Mikeš), 14. Peroutka (Rytnauer, Krutiš), 30. Šťáva (Mikeš), 39. Krutiš (Peroutka), 46. Kliment (Matějka, Rytnauer) – 3. Oliverius (Navarra), 9. Zika (Oliverius), 42. Volráb (Macek), 58. Faigl (Kaltenböck), 60. Volráb (Kaltenböck), rozh. náj. Zika

Vendula Zdražilová, HC Děčín