Rubriky
Zprávy

Dopravu v Děčíně komplikuje stavba Vilsnické spojky. Na příjezdu do města se tvoří kolony

Ústecká kolony foto aleso.czStavba Vilsnické spojky v Děčíně pořádně zkomplikovala dopravní situaci ve městě. Od uzavření páteřní křižovatky v centru města, takzvaného Pětimostí, musí všichni, kteří městem projíždějí, počítat s objížďkami a kolonami. Další zdržení teď čeká řidiče při příjezdu do města od Ústí nad Labem po levém břehu řeky. Kvůli přeložce plynovodu je tam doprava kyvadlově vedena jedním pruhem, denně se tam tvoří kolony i na několik desítek minut.

Přehrajte si celý příspěvek

„Jsme před dokončením přeložek inženýrských sítí. Ve chvíli, kdy dokončíme poslední přepojení, nastupují vrchní stavby. Tady, v části Pětimostí, běží současně už zakládání pro hlavní stavební objekt – estakádu,“ popsal Evžen Hollman, zástupce investora.

Ústecká semafor foto aleso.czNa stavbě Vilsnické spojky pracují také zaměstnanci RWE. „Pustili jsme je tam na 3 týdny. Vyměňují tam zhruba 250 metrů potrubí. Možná, že to stihnou rychleji. Ve chvíli, kdy RWE skončí, tak tam nastoupí stavba, která začne rozšiřovat příjezdovou komunikaci,“ dodává Hollman s tím, že omezení pro řidiče už tam nebudou tak velká a průjezd jen jedním pruhem bude jen ve výjimečných situacích.

Evžel Hollman má ale pro řidiče další dobrou zprávu: „Do konce března by měl být proveden bypass u estakády, kdy se od mototechny přejede přímo k Tescu.“

 

 

Stavba Vilsnické spojky v Děčíně - Foto: Daniela Pilařová

Řidiči jedoucí po Labském nábřeží by se tak pohodlně dostali na výpadovku na Ústí nad Labem. Teď je dopravní značení dovede na Nový most, kde se musí v případě, že chtějí jet po levém břehu na Ústí nad Labem, otočit.

Kromě stavebních dělníků a těžkých strojů se na staveništi Vilsnické spojky pohybují i archeologové. Byly objeveny nějaké archeologické nálezy, skladuje se, dokumentuje se,“ říká Hollman.

Jeho slova potvrzuje architekt Aleš Káčerik: „Máme pár nálezů. Jsou to jen keramické zlomky, nějaká želízka… Je ale možné, že ještě něco najdeme,“ dodává Káčerik s tím, že nedaleko od místa, kde teď pracují dělníci, už v minulosti archeologové objevili pohřebiště z doby mladšího pravěku.

Autor: Daniela Pilařová
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever