Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

1. dubna do zoo jen za polovic

První dubnovou sobotu bude v Děčíně o zábavu postaráno. Město Děčín oslaví Zahájení turistické sezóny a nabídne návštěvníkům plno zajímavých aktivit, díky kterým se v poslední době stává vyhledávanou turistickou destinací. K bohatému programu přispěje svým dílkem i Zoo Děčín, která připravila po celý den slevu na vstupném ve výši 50%. Za polovic budou moci návštěvníci taktéž do Expozice Rajské ostrovy. V dubnu je zoo otevřena od 8 do 18 hodin. Expozice Rajské ostrovy pak od 9 do 18 hodin. Od 1. Dubna bude navíc zahájen prodej zvýhodněných vstupenek, díky kterým bude možné navštívit hned tři zoo v Ústeckém kraji. Bližší informace na www.zoodecin.cz.

 

Vstupné do zoo 1. dubna 2017:

Dospělí                                        40,- Kč
Děti, senioři, studenti               25,- Kč

 

Vstupné Expozice Rajské ostrovy 1. dubna 2017:

Dospělí                                         25,- Kč
Děti, senioři, studenti               15,- Kč

 

 

Město Děčín: Zahájení turistické sezóny

Program bude probíhat nejen na Smetanově nábřeží, ale otevřou se také zámecké zahrady, hřiště U Kocánka a muzejní expozice na zámku. Synagoga bude zdarma přístupná prakticky po celý den a vstupenky do Zoo Děčín a do vnitřního bazénu Aquaparku koupíte s 50% slevou. Pokud vás zajímá historie města, určitě si nesmíte nechat ujít komentované prohlídky zajímavých míst města. S odborným průvodcem Klubu českých turistů se můžete vypravit na výlet do Dolního Žlebu nebo se můžete vydat na krátkou plavbu výletní lodí po Labi. Vyzkoušet můžete i moderně populární Nordic Walking nebo se zúčastnit běžeckého závodu Děčínský Volkswagen běh na 6 km. Zajímavým závodem bude také iOrientieering vhodný i pro maminky s kočárky nebo prarodiče s vnoučaty. Zážitky nabídne i Smoothie and fitness food picnic fungující na principu vlastních zdrojů. Přineste vaše zajímavé zdravé jídlo a pití a podělte se o něj. Nebudou chybět ani nejrůznější stánky s místními produkty. O dobrou náladu se po celý den bude starat Tomáš Kettner, o hudební doprovod kapely Los Pelotudos a Pooda.

 

Bližší informace o celé akci ZDE:

http://www.idecin.cz/o-meste-decin/item/56-prvni-duben-ve-znameni-zabavy

 

 

Na jednu vstupenku do tří zoo již od 1. dubna

V sobotu 1. dubna bude zahájen prodej výhodných vstupenek, díky kterým bude možné navštívit hned tři zoologické zahrady v Ústeckém kraji. Společná vstupenka je hlavní výstupem projektu s názvem Jeden kraj, tři různé zoo, který připravil Ústecký kraj a zoologické zahrady v Děčíně, Ústí nad Labem a Chomutově.

„Výhodou společné vstupenky je její cena, která je o desítky korun levnější než běžné vstupné. Pro dospělého činí 260 Kč a pro děti 140 Kč. Zakoupit ji lze pouze v pokladnách příslušných zoologických zahrad a její nákup přináší i další výhody. Vstupenka má podobu pohlednice, kterou lze dále využít. Za návštěvu každé zoo získá její držitel dárek v podobě magnetky a navíc, pokud se mu podaří navštívit všechny tři zoo do 31. října 2017, pak se může zúčastnit i soutěže o víkendový pobyt,“ popsala mluvčí zoo Děčín Alena Houšková.

V loňském roce využilo výhodnou vstupenku 176 návštěvníků.

Zoopark Chomutov je rozlohou největší zoologickou zahradou v České republice. Nabízí návštěvníkům mnoho možností, jak strávit příjemné chvíle spojené s odpočinkem, relaxací a zároveň poznáním. Na 112 hektarech je soustředěna fauna palearktické oblasti. Tato oblast zahrnuje Evropu, převážnou část Asie a část severní Afriky. Prostorné expozice a výběhy jsou zakomponované do jedinečného přírodního prostředí. Ke spokojenosti návštěvníků slouží zoovláček a terénní Safari expres. Milovníky historie potěší skanzen Stará Ves, děti množství prolézaček a herních prvků se vzdělávacím obsahem nebo lanové centrum. Pro sportovce a romantické povahy nabízí zoopark projížďky na koni či poníkovi.

Zoologická zahrada Děčín patří co do velikosti k menším českým zoologickým zahradám, hospodaří na zhruba 6 hektarech plochy v příjemném prostředí lesoparku na Pastýřské stěně. Zaměřuje se na chov ohrožených a méně známých druhů zvířat. Na jednom místě tu máte možnost poznat téměř 400 zvířat ve 150 druzích. Největší chloubou jsou medvědi grizzly, jejichž chovu se Zoo Děčín věnuje jako jediná česká zoologická zahrada, a to již od roku 1983. Od roku 2006 patří k zoologické zahradě také oddělená expozice v centru města Děčína s názvem Expozice Rajské ostrovy.

Zoologická zahrada Ústí nad Labem vznikla ze soukromé ptačí rezervace, kterou v roce 1908 založil ústecký obchodník a vášnivý ornitolog Dr. Heinrich Lumpe. Je umístěna v přírodním areálu na úpatí Mariánské skály na ploše 26 ha. Najdete zde unikátní kolekci zvířat z celého světa ve více než 200 druzích. Je vhodná jako cíl návštěvy zejména pro rodiny s dětmi, nabízí aktivní odpočinek, relaxaci i poučení.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.