Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Jedna o drogách
RUMBURK – Rumburští policisté se již delší dobu zaměřují na oblast nedovolených psychotropních a návykových látek. Daří se jim odhalovat nejen pěstírny a varny, ale také osoby, jež s daným okruhem trestné činnosti mají co do činění. Devátého února zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže, který se loni v březnu na Rumbursku minimálně dvakrát postaral o dávku pervitinu jeho zájemci. V současné chvíli čelí následkům přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Druhá o alkoholu
KRÁSNÁ LÍPA – O užívání návykových látek ví své také řidič osobního automobilu, jenž projížděl ve čtvrtek devátého února časně ráno Dolní Chřibskou na Krásnolipsku. Čtvrthodinku po třetí hodině ráno čelil orientační dechové zkoušce, která poukázala na alkohol v dechu řidiče. Policisté kontrolovaného třicátníka zadrželi a v následujících hodinách ho ještě převezli k odbornému lékařskému vyšetření. V současné chvíli jej již zadržený řidič na svobodě a čelí možným následkům přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté případ zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.

Třetí o peněžence
DĚČÍN Pod policejním drobnohledem se objevilo oznámení seniorky z Děčína. Policistům svěřila, že už dva dny postrádá svou peněženku. Naposledy jí viděla letos osmého února dopoledne.  Pak na dveře jejího bytu zaklepala sousedka, která si měla její peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí bez jejího svolení odnést. Policisté prověřují získané informace s pohledem na  přečiny  porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Čtvrtá o kabelce
DĚČÍNPolicisté ve čtvrtek večer devátého února honili nezbedu. Na nenechavce vzápětí poukázala žena procházející Obloukovou ulici v Děčíně. Při střetu s ním přišla v mžiku o svou kabelku, kterou společně s odcizenými věcmi ocenila na jeden tisíc českých korun. Policistům se lapku podařilo dohonit a zadržet. Se souhlasem státního zástupce byl umístěn do policejní cely, kde čeká na další kroky v rámci policejního prověřování. Žena skončila v péči lékařů. Nepříjemnou zkušenost policisté šetří s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 10. února 2017
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín