Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nezaplatil
DĚČÍN – V rukou děčínských policistů se v závěru letošního ledna ocitl mladík z Děčína, který zavítal do zdejšího obchodního domu na Ústecké ulici. Pod bundu ukryl drogerii v hodnotě bezmála pět se ti českých korun a prošel pokladnami bez placení. Tam si na něj počkala ostraha prodejny a mládence předala do rukou strážců zákona. Z jejich úst si vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. V sázce je až tříletý pobyt za mřížemi.

Přišli na něj
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté v průběhu včerejšího podvečera pracovali na případu hliníkových disků. Z areálu českokamenické firmy zmizelo v době od loňského listopadu do letošního konce ledna osm volně odložených automobilových disků z hliníku. Šest z nich bylo navíc osazeno pneumatikami. Ztráty dosáhly částky čtrnácti tisíc českých korun. Třicátého ledna letošního roku čelil policejnímu inspektorovi jednačtyřicetiletý muž, který si jeho ústy vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ je nadále veden ve zkráceném přípravném řízení.

Čekáme na rozhodnutí
DĚČÍN – Dnešního dne policisté z Děčína podali podnět na uvalení vazby v případu šestapadesátiletý muže, kterému se zřejmě podařilo v průběhu uplynulých pěti let vylákat z důvěřivé osoby téměř jeden milion českých korun. Finanční prostředky lákal z oběti zločinu podvodu pod různými záminkami. Současně s tím sliboval, že peníze vrátí až … Sliby nenaplnil. Peníze získal, a tak od včerejšího dne čelí zahájení trestního stíhání pro výše citovaný zločin, který ho může připravit až osm let pobytu na svobodě.

Telefon nemá
DĚČÍN – Podmokelští strážci zákona obdrželi v pondělí třicátého ledna oznámení cestujícího, který při své ranní cestě vlakem z Prahy do Děčína přišel o mobilní telefon zn. Samsung A7. Jak se ukazuje, podřimovat během jízdy v sobě skrývá jisté riziko. Ačkoliv muž měl telefon při sobě, když se probudil, byl bez něj. Ztrátu ohlásil na nejbližším policejním oddělení společně se škodou, která se v tuto chvíli pohybuje na hranici pěti tisíc českých korun. Informace policisté prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Už se „ veze“
DĚČÍN – Děčínští policisté v uplynulých dnech objasnili dvě vloupání po děčínských domech. Oba případy jsme již zveřejňovali. Na přelomu roku z půdní kóje snowboard a vzápětí začátkem letošního ledna zmizel z plechové skříňky mobilní telefon. Policisté se pustili do prověřování oznámených událostí. Snowboard byl nalezen poblíž místa činu a po mobilním telefonu doposud pátrají. Mezitím na policejní služebně skončil jednačtyřicetiletý muž, jen se k oběma prohřeškům doznal. Od třicátého ledna letošního roku si čelí sdělení podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Děčín 31. ledna 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín