Rubriky
Sport Zprávy

Žihadla těsně porazila Děčín 4:3 a v sérii se tak ujala vedení 1:0 na zápasy

První zápas série mezi Moravskými Budějovicemi a Děčínem skončil těsnou výhrou Žihadel, která se tak ujala vedení 1:0 na zápasy. Medvědi ale dlouho drželi nerozhodný stav, ale domácí hráči v osmapadesáté minutě rozhodli o své první výhře.

Domácí po vhazování byli hned v šanci a jako první si na kotouč sáhl brankář Dlouhý, který si po střele Šťávy připsal první důležitý zákrok. V sedmé minutě pálil na Dusíka Jaroslav Hašek, ale gólman domácích našel puk ve své lapačce. O chvilku později se domácí hráči radovali z úvodního gólu. V osmé minutě střílel Horký z levého kruhu a JEVGENIJ KONDTRATĚV dokázal jeho ránu tečovat pod víko medvědí klece – 1:0. Následně byly k vidění další šance na obou stranách, ale skóre se v tu chvíli neměnilo. Ale nakonec v šestnácté minutě už ano. Předtím orazítkoval Dusíkovu tyč Lukáš Zika, ale nemuselo ho to mrzet. Hned na to totiž přehodil Dusíkův beton svou střelou těsně před ním RADIM VACEK a bylo vyrovnáno – 1:1. V závěru prvního dějství ještě zaduněly betony po střele Jaromíra Chmela, ale ochránce domácí svatyně byl na svém místě. Poprvé do kabin tak šly oba celky za nerozhodného stavu.

Začátek druhé třetiny patřil Žihadlům. Ve dvaadvacáté minutě totiž vrátil zpět vedení svému celku ROMAN MIKEŠ, který sklepl kotouč po ráně od modré čáry za Dlouhého záda – 2:1. O dvě minuty později pak přidal další přesnou trefu znovu ROMAN MIKEŠ, který nedal Dlouhému šanci svým blafákem z bekhendu a Moravské Budějovice vedly o dva góly – 3:1. V polovině utkání se pak sám před Dlouhým ocitl Rytnauer, ale ve velké šanci přestřelil. V jednatřicáté minutě chybovali domácí ve středu hřiště, toho využil LUKÁŠ ZIKA, jenž se uvolnil na modré čáře a následně pak střelou pod Dusíkovu vyrážečku dostal Medvědy na dostřel jediné branky – 3:2. Tohle Medvědi potřebovali a už v šestatřicáté minutě své manko opět smazali. DANIEL VOLRÁB vyslal z pravého kruhu prudkou střelu, která prošla i obranou Žihadel a skončila za Dusíkovými zády – 3:3. Dokonce druhé periody se už nic nestalo a znovu se tak šlo do kabin za smírného stavu.

V šestačtyřicáté minutě se do samostatného úniku dostal Horký, ale obrana Medvědů ho dokázala obrat o kotouč a velkou šanci Žihadel tak odvrátila. O chvíli později se naopak sám před brankou Dusíka ocitl Daniel Volráb, jenž svou střelou orazítkoval horní tyč jeho branky. Ve dvaapadesáté minutě ubránila Žihadla své oslabení a na ukazateli skóre tak svítil pořád stejný stav, jako tomu bylo na konci druhé třetiny. V osmapadesáté minutě Žihadla ale znovu udeřila. Přesilovou hru využil DAVID HORKÝ, který zasunul kotouč do poloodkryté děčínské klece a jeho tým tak znovu vedl – 4:3. Medvědi to pak ještě zkusili bez brankáře se šesti bruslaři v poli, ale srovnat se jim už nepodařilo. Moravské Budějovice se tak ujaly v sérii vedení 1:0 na zápasy. Další zápas je na programu v pondělí 27. 2. 2017 v 18. hodin na děčínském zimním stadionu.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kondratěv (Horký, Lupač), 22. Mikeš (Šťáva, Havel), 24. Mikeš (Havel), 58. Horký (Šťáva, Havel) – 16. Vacek (Faigl, Málek), 31. Zika (Kaltenböck), 36. Volráb (Hříbal)

Sestava HC Děčín:
Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Málek, Vaněk, Kaltenböck, Vegner – Hašek, Volráb, Oliverius – Zika, Šetka, Zajan – Sýkora, Vacek, Faigl – Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín