Rubriky
Sport Zprávy

Zhodnocení základní části sezóny 2016-2017

Základní část druhé hokejové ligy je za námi. Hokejisté Děčína se ve středu dozvěděli svého soupeře pro osmifinále play-off, kterým se staly HC Moravské Budějovice 2005. A před nadcházejícími vyřazovacími boji je třeba také hlavní sezónu zhodnotit.

Druhá hokejová liga byla v loňském roce po několika letech znovu rozdělena na tři skupiny, tedy Západ, Střed a Východ a Medvědi tak zahajovali sezónu s deseti týmy v tabulce a čekal je tedy čtyřkolový systém – s každým soupeřem se utkali postupně čtyřikrát.

I. část
Sezónu hokejisté Děčína zahajovali na ledě Klatov, tedy partnerského týmu HC Škoda Plzeň a hned v prvním kole se postarali o překvapení. Na ledě favorita totiž tehdy zvítězili 4:1 a připsali si tak první tři body do tabulky. Poté ovšem přišla třízápasová šňůra proher, s Kobrou, Jabloncem a Trutnovem a tu zastavili hráči Děčína až na ledě ve Slaném, kde porazili Řisuty 4:3 po samostatných nájezdech. Následovala domácí výhra nad Kláštercem 4:2, na tu ovšem Děčínští znovu nedokázali navázat a připsali si další dvě porážky – 2:3 po prodloužení v Sokolově a 2:4 pak v Bílině. Poslední zápas před prvními odvetami ale Medvědi zvládli a doma porazili Vrchlabí 4:3 po prodloužení. Po první části byli v tabulce sedmí a na svém kontě měli jedenáct bodů.

II. část
Druhou část začali hráči Děčína další výhrou nad Klatovy, tentokráte ve svém teritoriu. Tentokráte to ale bylo těsné, když se zrodil výsledek 2:1. Pak opět následovaly tři prohry s Kobrou, Jabloncem a Trutnovem a domácí zápas s Řisuty opět šňůru neúspěchů zastavil, Medvědi Buldoky porazili 4:1 a odstartovali tak naopak šňůru vítěznou. Hned na to po divokém výsledku 10:8 zvítězili v Klášterci, doma porazili Sokolov 4:0 a Draky z Bíliny 7:2. Ve Vrchlabí pak domácí Stadion oplatil Děčínu prohru a připsal si tři body po vítězství 6:3.

III. část
Znovu Medvědi nestačili na trio Kobra, Jablonec a Trutnov a opět se tak museli před svými soupeři sklonit. Proti Buldokům se ale znovu dařilo, ti ve Slaném opět padli po prodloužení – 2:3. Poté přišly další dvě prohry, Bílina byla úspěšná po těsném výsledku 5:4 a v dohrávce devatenáctého kola zvítězily poprvé v sezóně Klatovy nad Děčínem 7:3. Čtyřiadvacáté kolo z prosince se taktéž dohrávalo v lednu a Klášterečtí odjeli z děčínského ledu s prohrou 3:4. Zbývalo ještě další utkání se Sokolovem, to ale bylo odloženo až na únor.

IV. část
Do posledních odvet vstoupili Medvědi čtyřmi prohrami v řadě, s Jabloncem ale vydolovali doma alespoň bod. Obzvláště utkání s jabloneckými Vlky mělo zvláštní specifikum. V rámci „Legenda pomáhá“ totiž nastoupily oba celky ve speciálních dresech s podobiznou Ivana Hlinky na hrudi a následně pak šly oné dresy do aukce, jejíž výtěžek po konci aukce poputuje na charitativní účely. S Kobrou, Klatovy a Trutnovem vyšli ovšem bodově naprázdno. Chuť si spravili nad Řisuty, které doma porazili 5:1, následně přivezli bod z Klášterce po prohře 2:3 po samostatných nájezdech. V závěru pak přišla čtyřzápasová šňůra výher. Nejprve dvojzápas se Sokolovem skončil dvakrát výsledkem 6:0, na svém ledě pak Medvědi porazili i Bílinu vysoko 7:0. K poslednímu kolu základní části zajížděli na led silného Vrchlabí a dokázali opět plně bodovat, když vybojovali výhru 4:2.

Na svého soupeře pro play-off tak museli čekat až do druhého dne, po odehrání všech zápasů ve skupině Západ a Střed. Ve hře totiž bylo několik variant z hlediska umístění Medvědů. Nakonec skončili šestí a v osmifinále play-off tak budou hrát s Moravskými Budějovicemi.

Nezbývá, než popřát hráčům hodně úspěchů a fanouškům kvalitní podívanou. Play-off je specifická soutěž, která má rozhodně náboj a pro oko diváka je to zpestření vrcholu sezóny.

Vendula Zdražilová, HC Děčín