Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi srazili Vrchlabí a základní část tak zakončili výhrou

V úterý 21. 2. 2017 cestovali hokejisté Děčína do Vrchlabí, aby zde zakončili základní část. Domácí bojovali o vyšší umístění v tabulce, ale Medvědi byli proti. Z ledu Vrchlabí přivezli všechny tři body za výhru 4:2.

Medvědi měli v úvodu utkání dvě velké šance, ale Navarra ani Faigl kotouč mezi tři tyče nedostali. Prvně jmenovaný měl v šesté minutě další šanci, ale jeho střela z kruhu skončila pouze na hrudi domácího brankáře. To ho ale nemuselo mrzet, brzy totiž Děčín vedl. V téže minutě využil přesilovou hru DANIEL VOLRÁB, který tak pěknou souhru s Ondřejem Hříbalem a Jaroslavem Haškem přetavil v úvodní branku – 0:1. Domácí Stadion měl příležitost srovnat ve své početní výhodě, ale Medvědi se v oslabení ubránili a těsné vedení prozatím udrželi. V jedenácté minutě ujel všem Bláha a dostal se do samostatného úniku, jenže obrana Děčína mu v poslední chvíli skórovat zabránila. O chvíli později pak v další přesilovce střílel Jaroslav Hašek a kotouč poskakoval po brankové čáře, ale Jelínek ho ovšem dokázal zastavit. Do konce prvního dějství se už nic nestalo a poprvé do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří měli v zádech jednobrankový náskok.

Začátek druhé části hry patřil domácím. Bláha se dostal k teči po střele Čurdy, ale nedokázal přehodit Michajlovův beton. Ve čtyřiadvacáté minutě už se ale domácí radovali z vyrovnání. MARTIN MATĚJČEK dokázal také využít přesilovou hru a srovnal s Medvědy krok – 1:1. Tato branka Stadion doslova nakopla a během chvilky domácí otočili stav utkání na svou stranu. MICHAL PROCHÁZKA poslal svou střelu mezi tři tyče a rázem tak na koni byli Vrchlabští – 2:1. V osmadvacáté minutě neproměnil nařízené trestné střílení domácí Čurda a Medvědi si tak mohli oddychnout. Ve dvaatřicáté minutě se ve vlastním oslabení prosadil TOMÁŠ FAIGL a bylo opět srovnáno – 2:2. Skóre se pak už neměnilo a podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, zápas tak byl otevřený pro obě mužstva.

V devětačtyřicáté minutě měli domácí hráči dvě velké šance. Nejprve pálil od modré čáry Jandejsek a moc nechybělo, aby Lavingera, který vystřídal zraněného Michajlova, prostřelil. Pak na něho ujížděli dva hráči Vrchlabí, ale Novák na něho nevyzrál. Úderem padesáté minuty se tváří v tvář děčínskému brankáři ocitl Martin Filip, ale znovu se skóre neměnilo. O chvíli později to na Jelínka zkoušel z bekhendové kličky Radim Vacek, ale ani jemu se nepodařilo dostat kotouč mezi tři tyče. Necelých šest minut před koncem třetí třetiny už ale hosté znovu vedli. ONDŘEJ HŘÍBAL svou přesně mířenou střelou poslal Medvědy zpět do vedení – 2:3. V závěru třetiny pak domácí hráli bez brankáře, ale trefou do prázdné klece pečetil výhru Děčína JAROSLAV HAŠEK – 2:4. Medvědi tak poslední zápas základní části zakončili vítězstvím.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 2:4 (0:1; 2:1; 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Matějček (Urban), 27. Procházka M. (Filip) – 6. Volráb (Hříbal, Hašek), 32. Faigl (Macek), 55. Hříbal (Volráb), 59. Hašek (Macek, Volráb)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (od 42. min Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Kaltenböck, Vaněk, Málek, Procházka J. – Hašek, Volráb, Zajan – Navarra, Oliverius, Zika – Vacek, Faigl, Macek – Kopta, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín