Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi opět nadělovali, Bílina to odnesla sedmibrankovým debaklem

Hokejisté Děčína v sobotu 18. 2. 2017 sehráli poslední domácí zápas v základní části a pro své fanoušky si připravili vyloženě brankové hody. Bílinu smetli 7:0 a potřetí za sebou tak neinkasovali ani gól.

Od úvodního vhazování diktovali tempo hry domácí hráči, kteří se už ve třetí minutě dostali do velké šance díky střele Michala Oliveriuse, ale Spěšný v brance Bíliny jeho ránu chytil do své lapačky. O chvíli později nechal Spěšného vyniknout Roman Navarra, který z pravého kruhu donutil brankáře Bíliny k efektnímu semaforu. V polovině první třetiny pálil nepřesně Marius Kristoffersen a následkem toho byl rychlý protiútok Děčína. Z levé strany střílel Michal Oliverius, který orazítkoval břevno a poté i levou tyčku hostující branky. V patnácté minutě zahrozil Zdeněk Petráš, který z těsné blízkosti mířil na Dlouhého, který ovšem vytáhl svoji lapačku a kotouč do ní ukryl. První změna skóre se konala až v čase 16:31, když se Medvědi ubránili v oslabení. Z následné akce udeřil RADOMÍR VANĚK, jenž přetavil v úvodní gól přihrávku svého spoluháče – 1:0. A čtrnáct vteřin před vypršením první periody zvýšil Děčín své vedení a dostal se do dvoubrankového náskoku. PAVEL ZAJAN v blízkosti Spěšného byl neomylný – 2:0.

V sedmadvacáté minutě vypadl po střele Jaroslava Haška Spěšnému kotouč z rukavice a ten chvíli zůstal stát u jeho pravé tyčky. Nakonec si toho všiml jeden z obránců Bíliny a poslal ho do bezpečí. Na druhé straně pak musel proti Kopřivově projektilu zasahovat také domácí gólman, který tak nedopustil kontaktní branku Draků. V sedmatřicáté minutě udeřili Medvědi potřetí. Jaroslav Hašek našel zpoza hostující branky volného DANIELA VOLRÁBA, který nastavil svoji hůl a sklepl tak kotouč za Spěšného záda – 3:0. V samotném závěru druhého dějství ujel všem Zdeněk Petráš, ale tváří v tvář Dlouhého překonat nedokázal. Podruhé do kabin tak šli hráči Děčína s tříbrankovým náskokem.

Přesně ve dvaačtyřicáté minutě už domácí vedli rozdílem čtyř gólů. Nejprve Dlouhý vychytal Bačáka, který ve vlastním oslabení zahrozil před jeho brankou, ale z následné akce dokázal přesilovku využít ROMAN NAVARRA a Spěšný tak musel lovit puk ze své sítě už počtvrté – 4:0. V polovině třetí třetiny měli velké šance Bačák a Petráš, ale pokaždé ztroskotali na přesných zákrocích děčínského brankáře. Ve dvaapadesáté minutě pak přišly dva slepené góly Děčína, který rázem vedl už šestigólovým rozdílem. Nejprve z pravého kruhu střílel RADOMÍR VANĚK a jeho střela ke vzdálenější tyči nakonec skončila v hostující brance – 5:0 a po něm hned mířil do černého také PAVEL ZAJAN – 6:0. Na konci třetí periody to vypadalo, že se utkání už pouze dohrává, ale ještě pouhou vteřinu před vypršením základní hrací doby udeřil ROMAN NAVARRA, jehož gól byl nakonec uznán a uzavřel tak účet sobotního utkání – 7:0. Medvědi tak tři zápasy po sobě neinkasovali ani gól a ve třech duelech vsítili devatenáct branek.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:0 (2:0; 1:0; 4:0)
Branky a nahrávky: 17. Vaněk (Zajan, Macek), 20. Zajan (Hašek, Volráb), 37. Volráb (Hašek, Zajan), 42. Navarra (Zika, Oliverius), 52. Vaněk (Vacek, Faigl), 52. Zajan (Hašek, Hříbal), 60. Navarra (Zdvořáček, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Dlouhý (Kácha) – Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Chmel, Procházka, Molnár, Zdvořáček – Hašek, Volráb, Faigl – Zika, Oliverius, Fojt – Vacek, Sýkora, Zajan – Navarra, Macek, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín