Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Masopust v Děčíně

Taškařice veselé, pro děti i dospělé! 25. února 2017 maškarní průvod a po celý den speciální masopustní vstupné do ZOO.

dospělí: 50,- Kč / děti: 20,- Kč / studenti, důchodci: 20,-

Přibližný harmonogram akce:

14:00 – zoo:
masopustní veselí s tancem a hudbou
soutěž O nejchutnější koblihu
soutěž O nejhezčí masku
soutěž Nejrychlejší koblihový jedlík

15:15 – průvod městem:
maškarní průvod v čele s vítěznou maskou na oslíkovi
za doprovodu folklorního souboru Jirkovák a Panoptika Maxe Fische s flašinetem

Soutěž o nejchutnější masopustní koblihu
Nebojíte se zadělat těsto a usmažit ty nejlahodnější koblihy? Pokud ne a jste navíc ještě i soutěživý typ, pak právě pro vás je určena soutěž O nechutnější masopustní koblihu, kterou každoročně vyhlašuje děčínská zoologická zahrada v rámci oblíbené akce Masopust ze zoo na zámek. Ta se letos uskuteční již první únorovou sobotu (25. 2. 2017) v Zoo Děčín. Program slibuje mnoho zajímavého a koblihová soutěž rozhodně nebude jedinou, ve které bude možné uspět. „Chcete-li zkusit štěstí a stát se koblihovým králem, pak můžete začít trénovat přípravu koblih již nyní. Soutěžit může každý, kdo se se svými výrobky dostaví v den konání akce do zoo a předá porotě k posouzení tři vlastnoručně usmažené koblihy. Porota se při jejich hodnocení bude zaměřovat především na chuť, náplň a také celkový vzhled,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Do soutěže mohou jednotlivci dodat i více koblihových trojic, musí se však lišit alespoň náplní.

Součástí zoologického masopustního veselí bude veselá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic, tradiční občerstvení a nebude chybět ani soutěž pro nejrychlejší koblihové jedlíky nebo soutěž O nejhezčí masopustní masku. Vítěz této kategorie dostane privilegium jet v čele masopustního průvodu. Právě průvod masek bývá nejoblíbenější součástí celé akce. Do ulic Děčína vyrazí po ukončení programu v zoo. „Po cestě nebudou chybět zajímavá zastavení. Někde si zatancujeme, někde zazpíváme, jinde ochutnáme něco dobrého nebo ztropíme nějakou taškařici. Za poslední roky se z této akce podařilo vytvořit krásnou tradici, kterou si nenechá ujít stále více lidí,“ doplnila mluvčí.

Pravidla soutěže O nejchutnější masopustní koblihu

– Úkolem každého účastníka je donést v den konání akce (25. 2. 2017 do 13.45 hodin) do zoo 3 smažené koblihy vlastní výroby a shodné náplně, odevzdat je na recepci zoo, kde bude řádně zaregistrován.
– Jeden soutěžící může do soutěže přihlásit i více svých koblihových trojic. Podmínkou je pouze změna náplně nebo těsta.
– Donesené vzorky bude anonymně hodnotit tříčlenná porota, která se zaměří na 3 faktory: vzhled, chuť a náplň.
– Do soutěže je nutné se předem přihlásit. Přihlásit se je možné již nyní na recepci zoo nebo prostřednictvím mailu:info@zoodecin.cz, nejpozději však 25. února 2017 do 13.45 hodin.
– Vyhodnocení soutěže proběhne tentýž den do 15.00 h v zoo.
– Účast v soutěži není věkově omezena.
– Vítěz se může těšit na zajímavý balíček.
– Sponzorem soutěže je Tupperware.

Zdroj: www.idecin.cz