Rubriky
Turisti Zprávy

Českosaské Švýcarsko má druhé Nádraží národního parku

Českosaské Švýcarsko, 10. 2. 2017 Na Dráze národního parku v Českosaském Švýcarsku slouží od tohoto týdne v pořadí druhé Nádraží národního parku. Minulý pátek byla slavnostně předána nově upravená budova v příhraničním městě Sebnitz. Slavnostního aktu se zúčastnili také ředitelé národních parků České a Saské Švýcarsko, Pavel Benda a Dietrich Butter, kteří sem spolu s dalšími významnými hosty dorazili vlakovou linkou U 28, zvanou Dráha národního parku, z prvního nádraží národního parku v Bad Schandau.

Název Dráha národního parku nesou vlakové spoje linek U 28 z Děčína do Rumburka a U 27 na trati Mikulášovice, dolní nádraží – Krásná Lípa/Rumburk. Správa národního parku České Švýcarsko dlouhodobě podporuje a propaguje přepravu prostředky veřejné hromadné dopravy v regionu a vnímá ji jako alternativu k individuální automobilové dopravě. Nejbližšími kroky by mělo být zřízení Nádraží národního parku také na české straně regionu, jakož i rozšíření pojmu Dráha národního parku také na vlakovou linku U 8 na trase Rumburk – Krásná Lípa – Jedlová – Česká Kamenice – Děčín.


Právě předáno veřejnosti k užívání: Již druhé Nádraží národního parku v příhraničním městě Sebnitz. Na snímku (zprava): saský zemský rada Michael Geisler, starosta města Sebnitz Mike Ruckh, dívka symbolizující tradici květinářské výroby ve městě Sebnitz, ředitel Správy NP Saské Švýcarsko Dietrich Butter, ředitel Správy NP České Švýcarsko Pavel Benda. Foto: Marko Förster

Zdroj: www.npcs.cz