Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Chvilka nepozornosti
RUMBURK – Mobilní telefon zn. Huawei sehrál hlavní roli v případu přečinu krádeže, ke kterému došlo začátkem loňského listopadu v Rumburku. Jeho majitelka kontaktovala místní policisty, jelikož si mobilní aparát odložila v baru centru města. O hodinku později jej už nemohla najít. Místní strážci zákona se do případu vložili a devatenáctého ledna letošního roku sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvaatřicetiletému muži z Krásnolipska. Ten si měl telefon v hodnotě šesti tisíc českých korun odnést s sebou.

Obdobný případ z Rumburku oznámila také patnáctého ledna letošního roku žena ze Šluknovského výběžku. Ta o mobilní telefonzn. iPhone 6S přišla v časných ranních hodinách v rumburském hudebním baru. Ztracený telefon v hodnotě osmnácti tisíc českých korun se policistům podařilo zajistit a vrátit oznamovatelce zpět. Navíc je prověřování oznámené nepříjemnosti přivedlo až k dvacetiletému mladíkovi, který si letos devatenáctého ledna vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Stačil mžik
DĚČÍN – Seniorku zastavil v děčínských Podmoklech na ulici devětadvacátého prosince loňského roku jeden ze zdejších obyvatel města. Snažil se upoutat její pozornost. Nabídl ženě k prodeji několik věcí. Podnikavce zaujala dvousetkorunová bankovka v ruce oznamovatelky, která o ni vzápětí jeho rukou přišla. Případem se zabývali policisté z místního obvodního oddělení. V sobotu jednadvacátého ledna letošního roku sdělili podezření jednapadesátiletému muži z Děčínska, který se k přečinu krádeže doznal. Muži hrozí až dvouletý trest odnětím svobody.

Jedno k druhému
DĚČÍN – Ve středu osmnáctého ledna letošního roku skončil v rukou děčínských dopravních policistů řidič osobního automobilu, jenž projížděl Teplickou ulicí v Děčíně. Jak se později ukázalo, muž za volantem má od loňského listopadu vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Zákazu nedbal, vozidlo řídil, a tak čelí dalším nepříjemnostem. Vykutálený řidič nedbal ani bezpečnostních pásů. Při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Vůz nebyl řádně osvětlen. Orientační dechová zkouška vyvrátila požití alkoholu. Policisté zjištěné okolnosti museli zanést do policejních protokolů, které směřují k přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí …

Návštěva se prodražila
DĚČÍN – Děčínští policisté čelí od devatenáctého ledna letošního roku oznámení cizince, který ve Hřensku přišel při návštěvě zdejší restaurace o příruční tašku s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. Podle dosavadních zjištění škoda sahá k částce téměř jedenácti tisíc českých korun. Nedávnou zkušenost šetří místní strážci zákona s ohledem na možný přečin krádeže.

Děčín 23. ledna 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín