Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín

Předposlední zápas základní části Kooperativa NBL odehrají Válečníci v pondělí 30. ledna v Pardubicích, kterým mají co oplácet. Tým Levella Sanderse je totiž v minulém ročníku Českého poháru mužů porazil ve finále, v letošním ČP je pak vyřadil na děčínské palubovce již v 6. kole a naši tak skončili těsně před branami Final four. Naopak Pardubičtí budou chtít našim odčinit ligovou prohru z ARMEX Sportcentra, kde jim zkraje listopadu podlehli 79:73.

Pondělní termín napovídá, že duel bude přenášet Česká televize a není se co divit, protože na sebe narazí druhý a třetí tým tabulky. Pro Děčín to bude již šesté televizní utkání v letošní sezóně, z nichž čtyři skončila výhrou Válečníků.

V minulém kole se obě celkům dařilo rozdílně. Třetí Děčín doma především díky dobré obraně porazil čtvrtý Kolín, naopak druhé Pardubice padly na Folimance 74:62 (nejlepší střelci Pardubic: Burnett 21, Autrey 12, Pandula 8). A tím vznikla zajímavá zápletka, protože Pardubice mají na svém kontě čtyři prohry, Děčín šest a při určité konstelaci mohou oba týmy skončit základní část se stejným počtem bodů.
Pardubice se letos zúčastnily poháru FIBA Europe Cup a probojovaly se do druhé fáze, kde sice ve sk. O dvakrát vyhrály, ale přesto skončily poslední a ze soutěže vypadly.

Tým Beksy bodově táhne trojice amerických basketbalistů – křídlo Burnett dává v průměru 17,9 bodů na zápas, rozehrávač Autrey 14 bodů (k tomu přidává čtyři asistence a šest doskoků) a pivot Wall 13,4 bodů. Tito borci mají také největší minutáž a nejvyšší rating. Hra Pardubic ale nestojí jen na Američanech, slovenský Dušan Pandula dává průměrně 11,3 bodů, český pivot Kamil Švrdlík nastřílel Válečníkům v posledním zápase ČP úctyhodných 22 bodů! Zapomenout se ovšem nesmí ani na další hráče, například Nečase, Kotase, Škrance a Půlpána. Válečníky tedy čeká hodně těžké střetnutí, případné vítězství by ovšem bylo velmi cenné.

Vzájemný zápas v KNBL:
BK ARMEX Děčín – JIP Pardubice 79:73 (nejlepší střelci: Pomikálek 22, Vyoral 22 – Burnett 20, Autrey 17, Švrdlík 10)

Názor BK Děčín

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Pardubice příběh třetí, co od něj očekávat? Jistě namotivovaného a koncentrovaného soupeře, který bude chtít potvrdit domácí neporazitelnost a zaváhání na USK. Navíc se již může plně soustředit na domácí scénu, takže očekávám vysokou úroveň hry. To je myslím dostatečně silná motivace prokázat, že umíme taková utkání hrát. Vyžaduje to ale nadprůměrný výkon celého týmu, který bude vycházet z přesvědčení, že se v Pardubicích vyhrát dá.“

Tomáš Pomikálek, křídlo BK ARMEX Děčín: „Pardubice jsou letos zaslouženě na druhém místě. Mají výborné výsledky, ale my už jsme si v této sezóně dokázali, že je můžeme porazit. Rozdíl je, že nyní jedeme na palubovku Pardubic, kde budeme muset podat stabilní výkon po celých čtyřicet minut. Věřím, že pokud se nám to podaří, budou to pro nás další důležité body do nadstavbové části.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta