Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi po druhé třetině sahali po třech bodech, nakonec však získali jeden

V rámci projektu Legenda pomáhá sehráli hokejisté Děčína s Vlky z Jablonce vzájemný zápas ve speciálních dresech s podobiznou Ivana Hlinky na prsou a ty přinesly štěstí hostům, kteří z ledu Děčína odvezli dva body za výhru 4:3 v prodloužení.

O první vážnější šanci utkání se postaral už na začátku třetí minuty Ondřej Sýkora, který před odkrytou brankou Jablonce promáchl a díky tomu se skóre neměnilo. O chvíli později vyslal Jan Kaltenböck jedovku od modré čáry, Hosnedl mu ale ukázal efektní semafor a další šanci děčínského celku tak zmařil. Tlak Děčína utnula až přesilovka hostů, kteří ji v jedenácté minutě dokázali využít MICHALEM PAVLŮ, jenž svou střelu od modré čáry poslal za Michajlova záda – 0:1. A za devět vteřin poté se Vlci radovali znovu. Hned po vhazování se v samostatné akci prezentoval VOJTĚCH HAVLAS a jeho tým tak dvěma slepenými góly měl dobrý náskok – 0:2. V patnácté minutě využili početní výhodu také Medvědi, JAROSLAV HAŠEK se po pěkné souhře jeho formace dostal k odraženému kotouči, který poté svou střelou umístil do hostující klece – 1:2. Kontaktní branka tak byla na světě a Děčínští byli zpět ve hře. V závěru první třetiny měli Medvědi před Hosnedlem obrovský tlak, který ale gólem neskončil. Jedenáct vteřin před vypršením první periody se už ale domácí dočkali. Ti zmačkli Jablonec v jejich pásmu, Lukáš Zika pak perfektně připravil přihrávku pro MICHALA OLIVERIUSE, který Hosnedla prostřelil – 2:2. Děčín tak smazal náskok Jablonce a začínalo se znovu od začátku.

V šestadvacáté minutě se MICHAL OLIVERIUS trefil podruhé v utkání, když po chybě hostující obrany zachytil kotouč a bez přípravy pak mířil naprosto přesně a strhl tak vedení na medvědí stranu – 3:2. V polovině druhého dějství ujel ve vlastním oslabení Pavel Zajan, ale jeho následná střela skončila v jeho lapačce. O chvíli později měl velkou šanci Peřina, po jeho střele totiž letěl puk na děčínskou branku, ovšem Jaroslav Hašek včas vložil svoji hůl do dráhy letu kotouče a pomohl tak Michajlovovi, který nemusel zasahovat. V závěru druhé části hry pak měli hosté další šanci, ale skóre se už neměnilo. Medvědi měli před třetí třetinou jednobrankový náskok a byli tak blíže třem bodům.

Jenže ve čtyřiačtyřicáté minutě bylo znovu srovnáno. Nejprve měl na holi hattrick kapitán Michal Oliverius, ale jeho střelu Hosnedl vyrazil na hůl svého spoluhráče a hosté tak zamířili do rychlého protiútoku, který zakončil přesnou muškou VOJTĚCH HAVLAS a začínalo se znovu od začátku – 3:3. Útočná hra obou celků pokračovala i nadále, ale oba gólmani své týmy drželi a skóre na ukazateli se tedy neměnilo. V závěru třetí třetiny byl ještě vyloučen Jan Molnár a hosté tak měli k dispozici přesilovou hru. Ale do konce základní hrací doby ji využít nedokázali, a zápas tak došel do prodloužení. Početní výhodu si samozřejmě Vlci přinesli i do nastavené doby a v jednašedesáté minutě pak svou střelou TOMÁŠ DEMEL rozhodl o tom, že bonusový bod navíc si odveze z děčínského ledu jeho tým – 3:4. I počtvrté tak Medvědi s jabloneckými Vlky v této sezóně padli. Připsali si ale veledůležitý bod do tabulky.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 3:4 po prodloužení (2:2; 1:0; 0:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Hašek (Volráb, Vaněk), 20. Oliverius (Zika), 26. Oliverius (Kaltenböck, Molnár) – 11. Pavlů (Demel, Nevyhoštěný), 12. Havlas, 44. Havlas (Nevyhoštěný), 61. Demel (Bříška, Moravec)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Kaltenböck, Vaněk, Procházka, Kvaček, Michajličenko – Hašek, Volráb, Sýkora – Faigl, Oliverius, Zika – Fojt, Kopta, Vacek – Chovanec, Vykouk, Zajan
Počet přečtení: 365

Vendula Zdražilová, HC Děčín