Rubriky
Sport Zprávy

Klatovy vrátily Medvědům dvě předchozí prohry, když zvítězily 7:3

Meklatovidvědi potřetí nad Klatovy nevyhráli. Domácí tentokráte na svém ledě zvítězili 7:3 a poprvé letos hokejisté Děčína s tímto soupeřem vůbec nebodovali.

Zápas začal svižně. Už v první minutě musel po Pacandově střele úřadovat Michajlov, který proti jeho projektilu musel zasáhnout. Poté se na druhé straně neujala střela Jaroslava Haška, kterou pokryl Sochůrek. Skóre se poprvé měnilo v sedmé minutě, domácí předtím nevyužili početní výhodu, ale to jim nemuselo vadit. JAN TOPINKA zužitkoval přesnou přihrávku od Martina Němce a Klatovy vedly 1:0. A po necelých dvou minutách domácí své vedení navýšili, když další přesilovou hru využil svou přesnou střelou MILAN ŠVARC – 2:0. Medvědi nevěděli, jak na rozjeté hráče Klatov hrát a mezitím inkasovali už třetí branku. LUKÁŠ VLČEK vložil hůl do střely Martina Němce a kotouč tak potřetí skončil v děčínské kleci – 3:0. Po tomto inkasovaném gólu pak v brance Medvědů přenechal místo Michajlov Lavingerovi. A než se stačil po zákroku proti Kodýtkovi zorientovat, musel i on lovit kotouč ze své sítě. Lukáš Lavinger čelil od druhé formace domácích osmi střelám a nakonec se musel sklonit před TOMÁŠEM PACANDOU, který smršť před brankou Medvědů přetavil už ve čtvrtý přesný zásah – 4:0. Brankostroj domácích zastavil v devatenácté minutě DANIEL VOLRÁB, který závar před jejich brankou zakončil přesnou střelou pod víko – 4:1 a ukončil tak střelecké hody prvního dějství.

Hned v začátku druhé třetiny se domácí prosadili popáté. Před děčínskou brankou byl hodně důrazný PATRIK MARCEL, který svému celku vrátil čtyřbrankový náskok – 5:1. Další průběh hry poznamenala dvě vyloučení na děčínské straně a Klatovští tak své početní výhody nevyužili. Následně pak hráli v přesile Medvědi, ale také oni se trefit nedokázali. V závěru druhé třetiny jeli dva na jednoho Švarc s Uhlíkem, ale druhý jmenovaný ztroskotal na přesném zákroku Lavingera. Z další domácí akce se už ale hráči Klatov radovali. Před odchodem do kabin zvýšili svůj náskok už na 6:1, JIŘÍ UHLÍK si neúspěch z předchozí akce vynahradil a osamocen před Lavingerem pak skóroval za jeho záda – 6:1.

V šestačtyřicáté minutě vychytal Pacandu Lavinger, ale záhy už neudržel střelu PETRA KODÝTKA, který přidal v pořadí už sedmou branku na domácí stranu – 7:1. Medvědi se ale v jednapadesáté minutě prosadili střelou PETRA MICHAJLIČENKA, který Sochůrka prostřelil mezi betony – 7:2. O čtyři minuty později pak na stejné místo mířil DANIEL VOLRÁB, který už jen zkorigoval stav na ukazateli skóre – 7:3. Závěr zápasu přinesl spoustu vyloučení na obou stranách, hra se rozkouskovala a už se tak nic nestalo. Klatovy tak Děčínu vrátily i s úroky dvě předchozí výhry Děčína a sebrali Medvědům všechny tři body.

SHC Klatovy – HC Děčín 7:3 (4:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Topinka (Němec), 9. Švarc (Topinka), 11. Vlček (Němec), 12. Pacanda (Kodýtek, Tulačka), 25. Marcel (Kodýtek, Slavík), 39. Uhlík (Topinka, Pacanda), 46. Kodýtek (Tulačka, Špaček) – 19. Volráb (Hašek, Racek), 51. Michajličenko (Volráb), 55. Volráb

Sestava HC Děčín:
Michajlov (od 11. Lavinger) – Málek, Procházka, Kaltenböck, Havlíček, Hucek, Michajličenko – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Oliverius, Zika – Fojt, Sýkora, Vacek – Kopta, Vaněk

Vendula Zdražilová, HC Děčín