Rubriky
Sport Zprávy

Bílina podruhé doma brala nad Děčínem tři body

Bilina vs HC DCVůbec první utkání v roce 2017 sehráli Medvědi na ledě Bíliny. V sestavě se objevil navrátilec Lukáš Zika, jenž by v Děčíně měl hrát do konce letošní sezóny. Nicméně Děčínští se museli sklonit před oslabenou Bílinou, která měla k dispozici pouze dvě kompletní útočné formace a nakonec dokráčela k vítězství 5:4.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří si vypracovali dvě šance, ale Michajlov byl mezi třemi tyčemi pozorný. Ve třetí minutě ale otevřel účet sobotního klání PAVEL ZAJAN, který využil přesilovou hru a poslal Medvědy do vedení – 0:1. V deváté minutě vyslali Draci v přesilové hře pět střel na branku Děčína, ale ani jedna z nich se neujala. O chvíli později střílel na Spěšného Málek od modré čáry a pak i Oliverius z levého kruhu, ale také jejich střelecké pokusy nebyly úspěšné. V rozmezí sedmnácté a osmnácté minuty byly k vidění velké šance na obou stranách. Nejprve Radim Vacek, který svou střelou přehodil Spěšného, ale Fryč na poslední chvíli zachránil domácí od druhé branky, když zachytil kotouč na brankové čáře a hned na druhé straně pak dostal před děčínskou branku přesnou přihrávku Jirkovský, který ale svou ránu za záda Michajlova neposlal. Do konce první periody se tak už nic nestalo a spokojenější do kabin tak odcházeli Medvědi, kteří si vypracovali jednobrankový náskok.

Draci ve třiadvacáté minutě srovnali s Děčínem krok, a to ve vlastním oslabení, když ujel DOMINIK ŠTĚPKA a svou individuální akci dotáhl do zdárného konce – 1:1. O chvíli později pak střílel Málek od modré čáry a jen těsně minul bílinskou klec. Naopak na druhé straně strhl vedení na domácí stranu TOMÁŠ KOLÍČEK, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před děčínskou brankou – 2:1. A aby toho nebylo málo, Draci záhy vedli 3:1. VÍTĚZSLAV NEDRDA dokázal nadvakrát prostřelit Michajlova a Medvědi museli dohánět dvoubrankové manko – 3:1. Ve třiatřicáté minutě se pak v duchu fair play zachoval Michal Oliverius. Ten postupoval sám na domácí branku, k němu včas přistoupil Fučík a sudí signalizoval vyloučení. Bílinský obránce už putoval na trestnou lavici, ale kapitán Děčína sám odjel k rozhodčímu a sdělil, že se o faul rozhodně nejednalo. Tři minuty před vypršením druhé třetiny se Medvědi dostali Drakům na dostřel jediného gólu. JAROSLAV HAŠEK dostal do volného prostoru před brankou Spěšného přihrávku od Daniela Volrába a poté zkušeně zakončil – 3:2. Vteřinu před vypršením druhé části hry bylo k vidění druhé fair play v utkání, tentokráte na domácí straně. Petráš přiznal faul na Dominika Málka a sudí pak domácího hráče vyloučil.

Medvědi dokázali srovnat ve třiačtyřicáté minutě, když se už hrálo v klasickém počtu na obou stranách. TOMÁŠ FAIGL zužitkoval přihrávku Ondřeje Sýkory a hostům se tak zase lépe dýchalo – 3:3. Jenže Draci dokázali využít přesilovou hru a dostali se znovu do vedení. MIROSLAV POLÁK se dostal k odraženému kotouči, který doklepl za Michajlova záda – 4:3. Takřka v polovině utkání měl na holi vyrovnání Daniel Volráb, který se dostal k nebezpečné střele. Puk ale zamířil pouze těsně vedle bílinské klece. Místo toho pak domácí přidali další přesnou trefu. ZDENĚK PETRÁŠ zamotal hlavy obráncům Děčína a dokázal nakonec propasírovat puk do hostující svatyně – 5:3. Medvědi ale zbraně nesložili a ve čtyřiapadesáté minutě vykřesal jiskřičku naděje MICHAL OLIVERIUS, jenž si pohrál s domácím brankářem a poté ho i překonal – 5:4. V závěru zápasu se pak Medvědi pokusili o powerplay, ale vyrovnání se tak nedočkali. Z ledu Bíliny tak v právě probíhající sezóně odjeli už podruhé s nepořízenou.

HC Draci Bílina – HC Děčín 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Štěpka, 29. Kolíček (Cvrk, Petráš), 33. Nedrda (Brettschneider), 46. Polák (Štěpka, Kolíček), 50. Petráš (Spěšný) – 3. Zajan (Hašek, Málek), 37. Hašek (Volráb), 43. Faigl (Sýkora), 54. Oliverius (Faigl, Vaněk)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Málek, Vaněk, Procházka, Havlíček, Hucek, Kvaček – Hašek, Volráb, Zajan – Sýkora, Oliverius, Zika – Fojt, Faigl, Vacek – Vykouk, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín