Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Basketbalový ples bude i letos!

03-01-2017-basketbalovy-ples-bude-i-letos1Před několika dny se objevila po městě zpráva, že Basketbalový klub ARMEX Děčín letos nebude pořádat svůj ples. To však není tak zcela pravda, a tak jsme se obrátili na marketingovou manažerku BK ARMEX Děčín, Radku Freibergovou, která má celou akci pod palcem, aby vysvětlila jak se věci mají doopravdy.

• Co je pravdy na tom, že basketbalový ples nebude?
Ples chystáme, není třeba mít obavy. Nebude však v lednu, ale posunul se až na březen, přesně na pátek 3. března. Dřívější ročníky byly vždy v sobotu, letos ho ale uděláme v pátek, čímž jsme vyslyšeli přání fanoušků i hráčů. Pátek je přijatelnější, může se pak lépe regenerovat (smích). Termín je také přijatelnější pro přípravu, protože v pátek se mohu plesu věnovat od rána. Naopak při sobotě se musí počkat, než se uklidí po předchozím plese, my pak můžeme nastoupit třeba od dvou hodin odpoledne a není tolik času na přípravu.

• Proč se posunul datum konání?
Protože se nám nepodařilo sehnat jiný termín. Základní část Kooperativa NBL finišuje zkraje února, poté bude následovat nadstavbová část a není tam mnoho volných termínů. Původně jsme měli naplánovaný ples na 3. února, ale bohužel předposlední kolo a poslední kolo základní části musí odehrát všechny týmy ve stanovené termíny, takže z toho důvodu jsme byli nuceni posunout termín plesu až na březen. Kvůli hledání termínu jsme dokonce přemýšleli, že bychom ples uspořádali někde jinde. Nabízel se děčínský zámek a OC Pivovar, ale vždy jsme narazili na problém malé kapacity. Takže nakonec jsme se vrátili na Střelnici.

• Pokolikáté už se bude konat basketbalový ples?
Máme takové malé výročí, protože půjde o pátý ročník. Musím se přiznat, že mě to překvapilo, jak ten čas letí.

• Předchozí ročníky měly vždy velmi pozitivní odezvu, čím si to vysvětlujete?
Myslím si, že je to tím, že se lidé mohou setkat s hráči přímo na parketu. Jsou k nim blíže, není to jako tady v hale během zápasu, kde se jen na ně dívají. Tady s nimi mohou mluvit, užít si chvilky s nimi.

• Basketbalový ples = překvapení ze strany hráčů. Bude to stejné i tentokrát?
Naplánovaného něco určitě je, ale to je věc kluků a my jim v tomhle necháváme volnou ruku. Rozhodně ale ples bude ve stylu Jamese Bonda, stejně jako celá naše letošní sezóna.

• Jak to vypadá se vstupenkami?
Bohužel, předpokládáme, že budou muset být o trochu dražší, než loni. A do prodeje půjdou měsíc před zahájením plesu.

• Je organizace takovéto akce hodně náročná?
V minulé sezóně jsem přišla k plesu jako předpřipravené akci od Aleny Marešové (dřívější marketingová manažerka BK Děčín – pozn. red.), která už měla dost věcí zařízených. Na mě tedy zbývalo je dotáhnout do finále, což však nebylo vůbec lehké, protože jsem do toho spadla rovnýma nohama. Letos připravuji ples celý sama, a je to náročné, obzvlášť teď v hektickém vánočním období, když náš klub ještě pořádá All-Star game. Hodně starostí mi přidělala změna termínu, protože jsme například museli odříct liberecký Orchestr Ladislava Bareše, na který byli lidé zvyklí.

• Máte již hudební náhradu?
Ano, máme. Kapela se jmenuje Timbre Music a máme na ni opravdu dobré reference. Můžeme se dokonce těšit na malou show ze strany kapely. Věřím, že se lidem bude líbit.

• Bude mít ples opět charitativní podtext?
Chtěli bychom, aby tam charita byla, ale zatím přemýšlíme, jak ji do plesu zapojit. Rozhodně ale chceme někoho nějakou částkou podpořit. Koho, to necháme na Jakubu Houškovi, protože on se tomu věnuje nejvíc a ví, kdo pomoc potřebuje.

• Loni byl ples vyprodaný, myslíte, že tomu bude tak i letos?
Věřím, že ano, protože ples děláme kvůli lidem. Když totiž prosákla informace, že bychom letos ples neuspořádali, měli jsme ihned od fanoušků i partnerů reakce typu „To přeci nejde, to nemůžete“. I proto jsme raději zvolili pozdější termín, než žádný. Snad uděláme všem radost a na oplátku doufáme, že na ples dorazí. Jestli si totiž někdo myslí, že na plese se vydělá, nemá pravdu. Jsme rádi, že díky partnerům je rozpočet na ples vyrovnaný.

• Těší se hráči na ples?
Za nové hráče, třeba Lukáše Palyzu nebo Jakuba Krakoviče, nemohu úplně odpovídat, ale řekla bych, že se těší. Obzvlášť u Krakoviče jsem si jistá, protože ten vždy vymyslí nějakou kravinu (smích). Věřím, že kluky baví ples všeobecně a berou ho jako rozptýlení v náročné sezóně. I když mě v téhle souvislosti mrzí řeči, že po plese nehrajeme dobře. Nemyslíme si, že by ples měl na naši hru nějaký dopad, protože kluci jsou opravdu profesionálové. Ples pořádáme pro lidi, je to akce, která je navíc, proto mě mrzí tahle kritika. Vzhledem, ale k ohlasům na ples, vím, že se naši fanoušci rádi baví a na ples se vždy těší. Budu se snažit, aby se jim líbil i letošní pátý ročník.

Zdroj: www.bkdecin.cz