Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoShání se po televizi
DĚČÍN – Děčínští policisté prověřují od patnáctého prosince letošního roku oznámení zdejšího provozovatele apartmánů, který se na ně obrátil z důvodu chybějícího majetku. Z apartmánu na Labském nábřeží v Děčíně zmizel v první polovině letošního prosince televizor v hodnotě tří tisíc českých korun a doposud se ho nepodařilo nalézt. Policisté nepříjemnou událost prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Doklady jsou k nenalezení
DĚČÍN – Nezajištěné vozidlo s otevřeným oknem přilákalo zřejmě pozornost neznámého lapky. Z kaslíku u spolujezdce osobního automobilu parkujícího v Myslbekově ulici v Děčíně se během noci z pátku na sobotu letošního desátého prosince ztratily odložené doklady k vozidlu společně s tankovací kartou. Ačkoliv škoda se zatím pohybuje okolo dvě stě českých korun, v případě zneužití ztracených dokladů se ztráty mohou vyšplhat ještě výše. Případem se zabývají policisté z nejbližšího policejního oddělení s ohledem na přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté každým rokem v období adventu, vánočních svátků a přelomu roku varují před nechtěnými ztrátami, ke kterým každoročně v období vánoc dochází z důvodu menší obezřetnosti. Na přiloženém odkazu zde přikládáme několik užitečných tipů, které mohou ochránit nejen Vaše peněženky před nechtěnými ztrátami … Obezřetnost se vyplatí!

Došlo i na domovní prohlídku
DĚČÍN – Zahájení trestnímu stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami čelí od patnáctého prosince letošního roku pětačtyřicetiletá žena z Děčínska. Během včerejšího dne byla zadržena a umístěna do policejní cely, odkud byla dnešního dne propuštěna. Trestní stíhání bude vedeno na svobodě. Obviněná se měla v období od letošního dubna do října uchýlit prodeji psychotropní látky, vlivem čehož získala minimálně čtyři tisíce českých korun. V souvislosti s případem proběhla i domovní prohlídka, při které byly zajištěny věci sloužící k výrobě nedovolených látek.

Sklizeň přišla dřív
DĚČÍN – Trestnímu stíhání čelí i třiašedesátiletý muž z Děčína, který se nyní potýká s následky přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Policisté v souvislosti s případem zajistili šestnáct rostlin setého konopí na pozemku malé vísky nedaleko Benešova nad Ploučnicí, které podrobili odbornému zkoumání. Výsledek je přiměl k zahájení trestního stíhání, které probíhá na svobodě. Nepříjemným následkem nedovoleného počínání může být pro obviněného muže peněžitý trest, zákaz činnosti nebo trest odnětím svobody až na šest měsíců.

Děčín 16. prosince 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín