Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Válečníci rozdávali dárky dětem

valecnici-rozdavali-darky-detem1Již potřinácté dorazili v předvánočním čase na dětské oddělení děčínské nemocnice basketbalisté BK ARMEX Děčín, aby zde potěšili drobnými dárky malé pacienty. Letošní návštěva, která proběhla ve čtvrtek 15. prosince, byla obzvlášť povedená, o což se postarali dva marodi, Ondřej a Tomáš, kteří svojí dětskou otevřeností rozproudili nenucené hodinové povídání. Z Děčína pak vyrazili hráči do dětského domova v Krupce, což už je také tradiční návštěva.

Válečníci letos přinesli dětem plyšáky a stolní hry, které však zůstanou na oddělení, aby si i další mohli zkrátit dlouhou chvíli v nemocnici. Na oplátku od dětí dostali tradiční ručně vyrobená přáníčka. Hráči se pak pacientům, jejich maminkám a personálu oddělení postupně představili, prozradili svůj věk, proč hrají za Děčín i odkud pocházejí. Samozřejmě, že během představování všichni velmi vychvalovali trenéra Pavla Budínského až se zdálo, že si snad chtějí vysloužit místo v základní sestavě…

Poté se naopak představili malí pacienti i personál hráčům a následovala debata, ve které mimo jiné musel Lukáš Palyza odpovídat, proč si pro přestup vybral právě Děčín, Šimon Ježek se dozvěděl, že nová primářka dětského oddělení, Renata Přibíková, se zná s jeho rodinou a Jakub s Pavlem Houškou několikrát zdůraznili, že nejsou bratři. Spoluhráče pak rozesmál sympaťák Jakub Krakovič, když s nadsázkou prohlásil, že v předchozích angažmá se mu špatně sháněli kamarádi, ale doufá, že v Děčíně se to zlomí.

Následně si vzala slovo primářka Renata Přibíková, jež hráčům i trenérovi moc poděkovala za všechny dárky a popřála celému týmu hodně štěstí do dalších zápasů. Pediatr a basketbalový fanoušek Milan Pánek pak hráče „zaúkoloval“, aby v sobotu porazili Nymburk alespoň o dvacet bodů.
Na závěr návštěvy vznikla společná fotografie, od které si primářka dětského oddělení slibuje, že by se mohla stát účinným náborovým prostředkem. „Když fotku zveřejníme a ostatní kolegové a kolegyně uvidí, kdo nás chodí každý rok navštěvovat, věřím, že se k nám jen pohrnou,“ smála se Renata Přibíková. Válečníci také vyhověli přání Tomáška o sólo společnou fotku, čemuž nešlo nevyhovět, protože Tomášek ve čtvrtek absolvoval už 111. návštěvu děčínské nemocnice!

Následně vyrazili Válečníci na návštěvu dětského domova v Krupce, kde jim klienti přichystali opravdu vynikající pohoštění včetně domácí bábovky, cukroví, pití, kávy a čaj, zkrátka všeho, nač si ve vánoční čas lze vzpomenout. Hráči jim pak předali několik dárků, stejně jako v Děčíně se dětem představili a podiskutovali s nimi. Padaly různé otázky, směřující jak na sport, tak i k obecným věcem. Nejvíce se ptal Emil, a tak dostal tričko Koubasket na památku, které mu všichni hráči podepsali.

„Děti pro nás přichystaly video z jejich „pracovní náplně“ a mrkli jsme na nepovedené celosvětové akce z basketbalu. Také jsme si udělali společné foto a dostali jsme ručně namalovaný plakát,“ prozradil kapitán BK ARMEX Děčín, Jakub Houška. V rámci návštěvy si naši basketbalisté zahráli s dětmi zajímavé zápasy ve stolním tenisu a stolním fotbálku. „Musel jsem jednou dělat za prohru kliky,“ smál se J. Houška. Na závěr pohodové návštěvy přišlo taneční vystoupení dívek ze zdejšího domova. „Celé to bylo fajn, v Krupce se k nám chovají vážně super,“ poděkoval Kouba na závěr.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý, Princip