Rubriky
Zprávy

Učební obor, nebo střední škola?

a9ccd7cd1c4267a50c67ac0bd7180172_lBudoucím studentům i jejich rodičům pomůže v rozhodování tradiční přehlídka středních škol –  VELETRH ŠKOLA DĚČÍN 2016 – Cesta ke vzdělání a profesi.

Zástupci 27 středních škol z Děčínska i vzdálenějších okresů se představí společně s významnými zaměstnavateli regionu na „VELETRHU ŠKOLA DĚČÍN 2016 – Cesta ke vzdělání a profesi“ v Děčíně. Akce proběhne v úterý 6. 12. 2016 mezi 10.00 – 17.00 hodinou a 7. 12. 2016 mezi 9.00 – 17.00 hodinou v OC PIVOVAR DĚČÍN (Sofijská 2/3, Děčín – Letná). Organizátorem veletrhu je Kontaktní pracoviště ÚP ČR Děčín, Statutárního město Děčín, OHK Děčín a střední školy (SZŠ Děčín, EOA Děčín a VOŠ a SPŠ Děčín).

Školy představí zájemcům své vzdělávací programy a seznámí je mimo jiné s kritérii přijímacího řízení, typy či formami studia.

Připraveni odpovídat na dotazy budou také zástupci Úřadu práce ČR. Zájemcům pomohou s výběrem vhodného oboru a s orientací ve vzdělávací nabídce škol, poskytnou informace o možnosti uplatnění absolventů na trhu práce a přiblíží nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, jejichž prostřednictvím je možné zvýšit šance uchazečů na trhu práce.

Zástupci zaměstnavatelů působící v našem regionu zase seznámí návštěvníky se svým výrobním programem, s pracovištěm či požadavky na zaměstnance. Návštěvníci získají přehled o tom, jaké jsou jejich možnosti na získání práce poté, co opustí školu. Prezentovat se budou především technicky zaměřené profese, o které mají zdejší firmy největší a trvalý zájem.

„Během veletrhu nabídneme účastníkům videoprojekce škol a zaměstnavatelů, odborný seminář s názvem «Výměna zkušeností ze spolupráce škol a zaměstnavatelů v regionu», výstavu výtvarných děl žáků 9. tříd na téma Cesta ke vzdělání a profesi a další doprovodné akce. Aktuální informace a přehled vystavovatelů naleznete na webových stránkách veletrhu www.skoladecin.cz“, uvedla vedoucí oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Kontaktního pracoviště ÚP ČR Děčín Mgr. Michaela Houdová.

Vstup na veletrh je zdarma. Nenechte si ujít letošní jubilejní 20. ročník.

Realizační tým veletrhu
Zdroj: www.rodina.mmdecin.cz