Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem Lions Jindřichův Hradec – BK ARMEX Děčín

knbl-bk-armex-decin-lions-jindrichuv-hradec-9369_101_oPo návratu ze Slovinska, kde odehráli další zápas evropského poháru Sixt Alpe Adria, čeká na basketbalisty Děčína v sobotu utkání 14. kola Kooperativa NBL v Jindřichově Hradci. To je velmi nevyzpytatelný tým, který se sice s bilancí 5 výher a 9 porážek pohybuje ve spodních patrech tabulky, ale například už dokázal dvakrát porazit Prostějov. Naposledy se to hráčům Lions povedlo ve středu 23. listopadu v předehrávce 17. kola, kdy vyhráli na půdě Hanáků 81:101! V utkání 13. kola, které bylo zatím poslední, však „Jindřicháč“ padl na Folimance 64:56 (nejlepší střelci Lions: Zuzák 13, Lipkins 13, Šustek 9).

Bodovým tahounem týmu vedeného trenérem Karlem Forejtem je americké křídlo Malcolm Brooks, který dává v průměru 16,9 bodů na zápas a je minutově nejvytíženějším hráčem. V duelu proti Kolínu dal 30 bodů, čímž se drží na 2. příčce statistiky nejvíce bodů v jednom utkání. Lions v průběhu sezóny zareagovali na zranění svých tří rozehrávačů angažováním pětadvacetiletého amerického tvůrce hry, Terrella Lipkinse, jenž okamžitě zapadl mezi své spoluhráče a dává v průměru 14,9 bodů a má čtyři asistence na jedno utkání. Další nebezpečí hrozí pro soupeře od zkušeného českého pivota Stanislava Zuzáka (13,2 bodů), téměř deset bodů v průměru dávají Jiří Šoula a další Američan Ryan Canty. Nejvíce doskoků pak má na svém kontě americký pivot Christopher Agyeman (6,2).

Válečníci budou v tomto utkání už moci počítat s novou posilou zvučného jména, Lukášem Palyzou, která bude jistě chtít nejen dobře začít nové angažmá, ale i se pomstít Lions za prohru ještě v dresu Prostějova.

Vzájemný zápas v letošní sezóně Kooperativa NBL:
BK ARMEX Děčín – Lions Jindřichův Hradec 93:69 (nejlepší střelci: Pomikálek 17, Kroutil 17, Vyoral 11, J. Houška 11 – Brooks 19, Fait 15, Zuzák 11, Šoula 10)

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta