Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili Buldoky z Řisut potřetí v sezóně

risutyMedvědi na Řisuty letos umí. Třetí vzájemný duel byl opět ve znamení výhry, tentokráte v prodloužení, které rozhodl Pavel Zajan.

Do první vážnější šance se dostal Daniel Volráb už ve třetí minutě hry, když sebral domácí obraně kotouč a ocitl se sám před brankářem Chabrem. Ten poté zblízka jeho střelu chytil a neinkasoval. V deváté minutě si velkou šanci přichystali také domácí, Janeček tváří v tvář neuspěl Michajlovovi, který tento souboj vyhrál. V jedenácté minutě střílel od modré čáry Dominik Málek, ale Chabr znovu vytasil svou lapačku a jeho dělovku chytil. V závěru třetiny pak ještě před Michajlovem zahrozil Slavíček, jenže i v tomto případě se skóre neměnilo. Oba brankáři tak nikoho do přesného zakončení nepustili a drželi svá čistá konta. První třetina tedy branku nepřinesla a muselo se na ni čekat do další části hry. Oba celky tak šly do kabin za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre před úvodním vhazováním.

Medvědi úvod druhého dějství hráli v oslabení, dokázali se ovšem ubránit ve dvojnásobné přesile Buldoků a následně pak i klasické početní výhodě. Děčínští se pak dostali dvakrát ke střele na Chabra, ale ani Vaněk a Málek se mezi tři tyče netrefili. V osmadvacáté minutě se už ale skóre měnilo. Radim Vacek vyslal do úniku RADKA FOJTA, který pak svou střelou otevřel účet zápasu – 0:1. A za necelé dvě minuty utekl Děčín do dvoubrankového náskoku. VÁCLAV RACEK v těsné blízkosti Chabra uklidil kotouč pod víko jeho svatyně – 0:2. Buldoci ale nezaháleli, dostávali se také do šancí a ve čtyřiatřicáté minutě byl na světě jejich kontaktní gól. MICHAL FORTELKA dorazil za záda Michajlova střelu Bréma a Řisuty byly zpět ve hře – 1:2. V samotném závěru trefil tyčku Záleský a domácí tak nebyli daleko od vyrovnání. A ještě jednu velkou šanci měli Řisutští, ale Michajlov bravurně vychytal Borovanského a těsný náskok Medvědů tak udržel.

Na začátku třetí třetiny měli domácí k dispozici další přesilovou hru, kterou hosté znovu dokázali ubránit. Buldoci byli k nezastavení a stále hrozili před brankou Medvědů. Michajlov však svými bezpečnými zákroky držel stále děčínské vedení. V jednapadesáté minutě střílel na Chabra Ondřej Sýkora, ale jeho lapačka byla proti další brance Medvědů. Domácí se stále snažili o vyrovnání, ale obrana Medvědů a pozorný Michajlov mezi třemi tyčemi, nic takového nedovolili. Jenže v osmapadesáté minutě už museli čelit vyrovnání. MATĚJ KOS ve skrumáži před děčínskou brankou dokázal prostrčit kotouč za záda Michajlova a Medvědi tak přišli o své těsné vedení – 2:2. O minutu později pak byl ve velké šanci Zdvořáček, ale trefil pouze masku Chabra. Zápas tak po základní hrací době nenašel vítěze a na řadu tak přišlo prodloužení. Hned v jeho úvodu měl dobrou šanci Matula, ale znovu před ním zakročil Michajlov. Následně pak PAVEL ZAJAN uklidil do sítě Řisut odražený kotouč a pro Děčín tak zaznamenal bonusový bod navíc – 2:3.

HC Řisuty – HC Děčín 2:3 po prodloužení (0:0, 1:2, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Fortelka (Brém, Hierman), 58. Kos (Borovanský, Hegenbart) – 28. Fojt (Vacek), 30. Racek (Faigl, Sýkora), 61. Zajan (Racek)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Málek, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Hucek, Michajličenko – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Sýkora, Vacek – Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín