Rubriky
Zprávy

Kvůli silnému větru zasahovali hasiči v celém Ústeckém kraji

hasici_alesoHasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjely k odstraňování následků silného větru od 21:00 1.12. do 8:00 2.12. 2016 a to k 43 zásahům. Hasiči převážně odstraňovali spadlé stromy a větve na komunikace, 39 zásahů, a uvolněné plechy, 4 zásahy.

Nejvíc práce měli hasiči v okresu Děčín. Tam vyjeli k 18 nahlášeným událostem. Všechno to byly popadané stromy a větve na komunikace. Jednotky zasahovaly v Děčíně, Starých Křečanech, Jánské, České Kamenici, Staré Olešce, Horních Habarticích, Mlýnech, Šluknově, Verneřicích, Františkově nad Ploučnicí, Varnsdorfu a Růžové.

V okresu Ústí nad Labem to bylo 9 zásahů. Popadané stromy a větve v Chabařovicích, Varvažově, Mírkově, Hostovicích, Roudníkách, v Ústí nad Labem na Bukově spadl strom na zaparkované auto, na Severní terase spadl plech na zaparkované auto, v Chuděrově se strom opřel o telefonní dráty.

V okresu Litoměřice vyjely hasičské jednotky ke čtyřem událostem. Spadlé stromy a větve odstraňovali z komunikací v Mětěši, Milešově, Vědicích a Brusově.

V okresu Chomutovy zasahovaly jednotky na 4 místech. Stromy spadly v Drmalech, Chomutově, Boleboři a Vrskmani.

V okresu Most odstraňovali hasiči spadlé stromy v Litvínově a Komořanech.

v Okresu Teplice se uvolnily plechy na domku v Teplicích – Proseticích a větev spadla na komunikaci u Věšťan.

V okresu Louny zatarasila větev silnici u Levonic.

Ing. Lukáš Marvan
komisař
tiskový mluvčí
Hasičského záchranného sboru
Ústeckého kraje