Rubriky
Sport Zprávy

Jablonečtí Vlci dokázali Medvědy porazit i potřetí v sezóně

jablonecPředposlední utkání odehráli hokejisté Děčína v tomto roce, a sice na ledě Vlků z Jablonce. A potřetí nenašli recept, jak tohoto soupeře v letošní sezóně porazit. Prohráli 3:5 a na svém kontě tak mají třetí prohru za sebou.

Jablonečtí dostali Medvědy v úvodu utkání pod tlak a hned ve čtvrté minutě si vytvořili slibnou šanci. Michajlov byl ale mezi třemi tyčemi připraven. A musel být na svém místě i po další střele domácích, kteří na něho vyslali jedovku, kterou ovšem dokázal zlikvidovat. V jedenácté minutě se pak musel prezentovat kvalitním zákrokem také Stejskal na druhé straně, jenž zlikvidoval prudkou střelu Ondřeje Sýkory. Vůbec největší šance zápasu se zrodila v osmnácté minutě, kdy Demel našel volného Bříšku, který ale svou velkou šanci do zdárného konce nedotáhl, nicméně Jablonečtí měli neustále velkou herní převahu a jen díky dobrým zákrokům Michajlova Medvědi neinkasovali. V poslední minutě první třetiny ovšem domácí otevřeli skóre utkání. V akci tři na dva dokázal přesně zakončit KAMIL BŘÍŠKA a gólem do šatny dal Vlkům jednobrankový náskok – 1:0.

Na začátku druhé periody se dostal ke střele domácí Brokeš, ale vedení svého celku svou střelou nenavýšil. Na opačné straně našel zpoza jablonecké branky svou přihrávkou Sýkora Fojta, druhý jmenovaný však klec Vlků minul. V polovině utkání ubránili Medvědi své oslabení, domácí však byli stále v jejich pásmu a ostřelovali Michajlova. Ten musel být ve svém brankovišti znovu pozorný. A ve čtyřiatřicáté minutě potvrdili svoji převahu znovu domácí hokejisté, které do náskoku o dvě branky poslal druhým střeleckým příspěvkem v utkání KAMIL BŘÍŠKA – 2:0. Jenže Děčínští našli poměrně brzy odpověď, když RADIM VACEK snížil na rozdíl jediného gólu a Medvědi byli zpět ve hře – 2:1. Před třetím dějstvím tak byla hra pro oba týmy stále otevřená.

Medvědi se dočkali vyrovnání, když v šestačtyřicáté minutě využil přesilovou hru JAROSLAV HAŠEK a hráčům Děčína se tak zase dýchalo mnohem lépe – 2:2. Jenže hosté se moc dlouho neradovali. O dvě minuty později totiž LUKÁŠ TONDR také využil početní výhodu svého celku a strhl tak vedení znovu na stranu Jablonce – 3:2. A ještě v téže minutě to bylo znovu o dvě branky. TOMÁŠ BROKEŠ se dokázal prosadit před děčínskou brankou a Medvědi tak měli opět co dotahovat – 4:2. Ve třiapadesáté minutě už to s Medvědy nevypadalo vůbec dobře. MAREK FRK dal Vlkům pohodlný náskok o tři branky a Jablonec tak kráčel ke třetí výhře nad děčínským soupeřem v sezóně – 5:2. V devětapadesáté minutě ještě vykřesal jiskřičku naděje znovu RADIM VACEK, jenž se podruhé zapsal mezi děčínské střelce – 5:3, ale do konce třetího dějství už moc času nezbývalo. Nepomohla ani závěrečná powerplay. Jablonec dokráčel k další výhře nad Děčínem a ten si připsal třetí porážku v řadě.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 20. Bříška (Tondr, Demel), 34. Bříška (Moravec), 48. Tondr (Demel, Bříška), 48. Brokeš (Frk), 53. Frk (Mulač, Zeman) – 38. Vacek (Sýkora, Chmel), 46. Hašek (Zajan, Chmel), 59. Vacek (Fojt)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Kácha) – Vaněk, Molnár, Chmel, Hucek, Michajličenko – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Sýkora, Vacek – Chovanec, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín