Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice

bk-pardubiceByl to miláček děčínského publika, v sobotu však přijede jako trenér týmu, který bude chtít Válečníky porazit. Přesto jej jistě čeká bouřlivý potlesk od diváků. O kom je řeč? O Levellu Sandersovi, trenéru Pardubic, které v rámci 10. kola Kooperativa NBL přijedou do ARMEX Sportcentra zkusit urvat devátou ligovou výhru v sezóně.

Pardubice patří tradičně k medailovým adeptům, což potvrzují i letos. Z devíti utkání jich vyhrály osm, naposledy porazily doma USK Praha 82:72 (nejlepší střelci Pardubic: Wall 17, Švrdlík 14, Autrey 14, Burnett 13), to jediné zatím prohrály na palubovce mistrovského Nymburku. Tým se letos přihlásil také do FIBA Europe Cupu, kde doma porazil APOEL Nikósie 80:75, poté ve 2. kole nestačil na favorita skupiny, Cmoki Minsk, 75:80. V úterý 1. listopadu zajížděla Beksa na hřiště litevského celku Šiauliai a vyhrála tam 90:108.

Pardubický kádr nedoznal během letní pauzy takřka žádných změn, z týmu odešel Tomáš Šoukal, který ze zdravotních důvodů ukončil profesionální dráhu, naopak přišlo americké křídlo Dominez Burnett (194 cm). Nepříjemnost však potkala během přípravy Dušana Pandulu, u něhož byl při předsezónních testech objeven vrozený srdeční defekt a nyní je mimo hru.

Pardubice podle očekávání bodově táhne trojice cizinců Dominez Burnett (průměr 18,3 bodu na zápas), Lamb Autrey (13,9) a Joseph Wall (13,6), kteří jsou rovněž minutově nejvytíženější. Z českých hráčů dává nejvíce bodů pivot Kamil Švrdlík (8,8), hodně času na palubovce tráví rozehrávač Viktor Půlpán (24,3 minuty na zápas).

V minulé sezóně Děčané porazili pardubické basketbalisty v základní čtyřikrát ze čtyř zápasů, ve finále Českého poháru jim však podlehli 67:87.

 

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta