Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi doma opět nezaváhali a proti Bílině si připsali další tři body

Bilina vs HC DCV sobotu 26.11.2016 měla druhá hokejová liga na programu své sedmnácté kolo a v jeho rámci přivítali hokejisté Děčína svého nedalekého soupeře z Bíliny. Ti Drakům oplatili porážku z prvního vzájemného letošního měření sil a prokázali tak stoupající formu z posledních utkání.

Úvod zápasu přinesl šance na obou stranách. Nejprve Procházka orazítkoval břevno Lavingerovy klece a o chvíli později pak donutil k zákroku v pokleku Moučka obránce Děčína Vaněk. Pak přišla série tří střel Jaroslava Haška, ale Mouček proti němu vždy dokázal zakročit. Skóre se měnilo až na konci třinácté minuty. DANIEL VOLRÁB dostal přesnou přihrávku od Pavla Zajana do prostoru mezi kruhy, odkud nechytatelnou střelou nedal Moučkovi vůbec žádnou šanci – 1:0. Medvědů pak bylo plné kluziště a nadále se tlačili před branku Bíliny. V závěru první periody pak měl obrovskou šanci Michal Oliverius, před nímž zívala úplně odkrytá branka hostů. Po jeho střele mířil kotouč mezi tři tyče, ale jeden z obránců Bíliny obětavě padl do střely a tím zachránil hosty od druhé inkasované branky. Poslední slovo měl hostující Procházka, jenž střílel na domácí branku, puk však poslal jen k zadnímu mantinelu.

Začátek druhé části hry přinesl vyrovnání pro Draky. V přesilové hře se se svou střelou nemýlil bývalý hráč Děčína MARTIN BARÁNEK a jeho tým tak byl zpátky ve hře – 1:1. V sedmadvacáté minutě však šli domácí hokejisté opět do vedení. VÁCLAV RACEK zužitkoval přihrávku od Tomáše Faigla, když puk doklepl za záda Moučka – 2:1. V polovině utkání se další pohlednou střelou prezentoval Zdeněk Petráš, jenže Lukáš Lavinger zamkl své brankoviště a skórovat mu tak nepovolil. Ve čtyřiatřicáté minutě se Medvědi dvěma slepenými góly dostali do tříbrankového trháku. Nejprve využil přesilovou hru TOMÁŠ FAIGL, který využil nabídky od Michala Oliveriuse – 3:1 a za necelé dvě minuty poté se pak mezi tři tyče nadvakrát trefil PAVEL ZAJAN a s hosty to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře – 4:1. Na rozdíl dvou branek pak mohl snížit znovu Martin Baránek, ale Lavinger včas zasáhl a držel tak medvědí náskok.

V pětačtyřicáté minutě využil další přesilovku Draků JAKUB PROCHÁZKA a Bílině se opět lépe dýchalo – 4:2. Jenže z branky naděje se hosté radovali pouhopouhých jedenáct vteřin. Bleskovou odpověď totiž našel JAROSLAV HAŠEK, jenž po hezké kombinaci Děčína přidal už pátou přesnou trefu – 5:2. Děčínští pak roztočili další kolotoč a Mouček se musel ve svém brankovišti hodně otáčet. Rozjetí Medvědi byli k neudržení a brzy přidali další dva góly. Ve čtyřiapadesáté minutě se gólem prezentoval také kapitán Medvědů MICHAL OLIVERIUS, jenž přihrávku od Jaromíra Chmela přetavil v další branku – 6:2. V sedmapadesáté minutě pak potrestal vyloučení Baránka PAVEL ZAJAN, který si tak připsal druhý gól v tomto utkání – 7:2. V samotném závěru pak mohl přidat ještě třetí gól Bíliny Zdeněk Petráš, ale Lavinger ho vychytal ukázkovým semaforem. Do konce utkání se už skóre neměnilo, a tak si Medvědi připsali již čtvrtou výhru v řadě a v tabulce druhé ligy se posunuli na páté místo.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:2 (1:0; 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Volráb (Zajan, Molnár), 27. Racek (Faigl, Oliverius), 32. Faigl (Oliverius, Sýkora), 34. Zajan (Volráb, Hašek), 45. Hašek (Molnár, Vaněk), 54. Oliverius (Chmel), 57. Zajan (Vacek, Hašek) – 22. Baránek (Nedrda, Brettschneider), 45. Procházka (Fučík)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Vaněk, Hucek, Chmel, Zdvořáček, Molnár, Saska, Kvaček – Vacek, Volráb, Hašek – Faigl, Sýkora, Oliverius – Zajan, Fojt, Chovanec – Vykouk, Racek, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín