Rubriky
Zprávy

Hlučnost na výpadovce z Děčína na Ústí měří Krajský úřad Ústeckého kraje

ustecka_vilsnice_google street viewMěření se týká projíždějících aut na silnici I/62 z Děčína do Ústí nad Labem. V úseku ve Vilsnicích je také dočasně snížená rychlost.

Přehrajte si celý příspěvek

Na hluk si lidé kolem této rušné silnice stěžují dlouhodobě. Děčínský magistrát proto požádal Ústecký kraj o trvalé snížení rychlosti. Jestli se tak stane, bude záležet na výsledcích měření.

„My jsme na žádost magistrátu Děčína snížili rychlost. Budeme měřit v polovině listopadu, nechceme říkat kdy,“ vysvětluje mluvčí krajského úřadu Lucie Dosedělová. Zda-li snížená rychlost na sinici zůstane, ukáže samotné měření.

„A následně můžeme zjistit, zda tu sníženou rychlost budeme chtít zasadit na trvalo, či budeme řešit nějaké další věci, další úpravou,“ dodává Dosedělová. Kraj si vybral pro měření právě toto období, protože lidé jezdí na zimních pneumatikách a ty jsou hlučnější.

Přístroje na měření hluku budou v úseku umístěné po dobu několika pracovních dní. Pro porovnání nechal kraj provést stejná měření zhruba před šesti týdny při nejvyšší povolené, tedy 90 ti kilometrové rychlosti.

Autor:  Daniela Pilařová
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever