Rubriky
Zprávy

UtilityReport usnadňuje agendu vyjádření k existenci sítí

97c9669c01b9143a268bf27097877607_xlSlužba UtilityReport, kterou již před více než pěti lety zpřístupnilo město Děčín svým občanům, usnadňuje život místním stavebníkům a žadatelům o stavební povolení, či zájemcům o koupi pozemku.

Služba UtilityReport je přístupná na úvodní stránce webu města http://www.mmdecin.cz/urad-on-line/vyjadreni-k-existenci-siti a usnadňuje agendu spojenou s procesem vyjádření k existenci sítí. Pomocí webové aplikace může žadatel bezplatně podat žádost o vyjádření k existenci sítí všem relevantním správcům inženýrských sítí prostřednictvím jednoho formuláře. Vytvořená žádost je následně elektronicky rozeslána správcům, kteří tento způsob doručení prostřednictvím služby UtilityReport umožňují. Pro ostatní správce jsou vygenerovány žádosti ve formátu PDF pro vytištění a doručení svépomocí (poštou či osobně).

Novinky ve službě UtilityReport
Na konci roku 2015 proběhla změna loga služby a jejího názvu na UtilityReport (dříve e-UtilityReport). S touto změnou souvisí i úprava vstupní stránky služby UtilityReport, kterou jsme převedli do nového designu.

Průběžně se daří propojovat hromadnou podatelnu UtilityReport na portály jednotlivých správců inženýrských sítí. K energetickým společnostem s celostátní působností a telekomunikačním operátorům se od prosince 2016 přidá také další významný správce technické infrastruktury – SŽDC, státní organizace.

Od února 2011, kdy byla služba v Pardubicích zprovozněna, využilo komfortu hromadného oslovení správců inženýrských sítí několik stovek uživatelů a jejich počet stále roste.

Výhody služby UtilityReport pro žadatele:
•    Možnost hromadného podání žádosti
•    Aktuální seznam správců, kterým lze žádost poslat
•    Výrazná úspora času
•    Kompletní žádost v souladu s legislativou
•    Podpora uživatelů zákaznickým centrem

Decin graf roky
K podání žádosti postačí připojení k internetu a běžný webový prohlížeč. Ovládání je jednoduché a aplikace je doplněna nápovědou pro jednotlivé kroky.

Zdroj: Magistrát města Děčín