Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem USK Praha – BK ARMEX Děčín

usk-prahaČtvrtým soupeřem basketbalistů Děčína v nové sezóně Kooperativa NBL bude tým pražských vysokoškoláků. Ti loni obsadili po základní části 7. místo, a ve čtvrtfinále play-off narazili právě na Válečníky. Série přinesla čtyři tvrdé a vyrovnané souboje (součet skóre celého čtvrtfinále byl 280:260 pro Děčín), což potvrdil i čtvrtý zápas na Folimance, kde byl stav necelé dvě minuty před koncem 62:62 a teprve čtyři šestky Tomáše Vyorala zařídily vítězství Děčína 62:66. Naši vyhráli sérii 3:1 na zápasy a nakonec si dokráčeli pro druhé stříbrné medaile v historii klubu.

Pražané se v letní přestávce rozloučili s Jiřím Slavíkem, který ukončil profesionální hráčskou kariéru, Admirem Aličem, jenž zamířil do NH Ostrava, Igorem Josipovičem a Petrem Ropkem. Naopak na Folimanku přišli dva cizinci, a to chorvatský pivot Mladen Primorac (211 cm, 110 kg, 26 let) a finský reprezentant Alexander Madsen hrající na pozici křídla či pivota (208 cm, 101 kg, 21 let). Smlouvu prodloužil Michal Mareš, který před sezónou poodhalil cíle svého týmu: „Rozhodně účast v play-off, což už je v klubu tradiční meta bez ohledu na mládí kádru, a letos i postup do semifinále.“

USK Praha už třetí sezónu vede slovinský trenér Mirsad Alilovič a jeho svěřenci zatím jednou vyhráli a dvakrát padli. V úvodním utkání díky lepšímu druhému poločasu porazili doma Brno 76:64 (nejlepší střelci USK: Madsen 26, Mareš 15, Bohačík 9), ale poté překvapivě prohráli na palubovce Jindřichova Hradce 77:69 (Madsen 13, Bohačík 11, Šafarčík 10) a zatím v posledním střetnutí doma nestačili na Nymburk 56:100 (Bohačík 15, Madsen 11, Mareš 10).

V minulé sezóně se Děčínští utkali kromě čtvrtfinálové série s USK čtyřikrát v základní části a čtyřikrát

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta