Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – Orli Prostěv

BK_Decin_Prostejov_alesoSoupeřem Válečníků v 8. kole Kooperativa NBL bude Prostějov, jenž se vrátil ke svému původnímu názvu Orli, protože před sezónou přišel o generálního partnera Ariete. To však nijak neovlivnilo jeho výkony a hanácký klub potvrzuje, že dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu v České republice.

Prostějov má zatím ze sedmi zápasů stejnou bilanci jako Děčín, tedy pět výher a dvě porážky, a je třetí jen o skóre před Válečníky. Porážky utrpěl v Pardubicích a trochu překvapivě v Jindřichově Hradci, doma pak v prodloužení udolal Kolín 96:94 a také zápas s ústeckou Slunetou nebyl jednoduchý (92:90). Naopak lahůdkou pro Orly bylo utkání 5. kola, kdy doma zdemolovali Brno 112:68. Díky tomuto výsledku drží průběžný rekord sezóny v počtu nastřílených bodů a počtu trojek na jedno utkání (17).
Prostějov posílil po návratu z USA pivot Marek Souček (213 cm), z Polska pak přišel na rozehrávku Maksym Kulon (191 cm). Prostor dostávají i mladí hráči z vlastní líhně – Adam Goga a Viktor Vašát. Tým podle předpokladů bodově táhnou zkušení borci – Lukáš Palyza (18,7 bodu na zápas), exděčínský pivot Jan Tomanec (13,6) a pivot Michal Norwa (10). Pozadu samozřejmě nezůstává rozehrávač Roman Marko (10,4), který má navíc průměr 8 asistencí na zápas.

Děčín v základní části minulé sezóny potkal Prostějov čtyřikrát a třikrát vyhrál, poté naši Hanáky vyřadili v semifinále 3:1 na zápasy. O rok dříve byla bilance obou týmů po základní části vyrovnaná, v semifinále však znovu uspěl Děčín a výsledkem 3:2 na zápasy postoupil do prvního finále v historii klubu.

Válečníci poslední dva zápasy vyhráli, když před kamerami České televize nejprve porazili doma Opavu 72:65, poté v napínavé koncovce přehráli domácí Svitavy 61:62.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: aleso