Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Nordic Walking pochod Labský krok

fc1da7257992fc36032e11db3df7a664_xlV neděli 9. října 2016 pořádá SKI Team Dolní Žleb druhý ročník nordic walking ( „severská chůze“ ) pochodu s měřením času s názvem Labský krok.

Jde o poměrně nový druh sportovní aktivity, kde se jedná o chůzi po upravených terénních cestách s intenzivní podporou rukou vytvářenou holemi, které jsou velmi podobné jako při běžeckém lyžování. Pro ty, kteří chtějí s tímto sportem začít, lyžařské běžecké hole naprosto postačí, není potřeba žádné speciální a drahé vybavení. A záleží na každém samotném, zda pojme tuto akci jako výkonnostní, jako boj s časem a soupeři nebo jako pohodovou a klidnou procházku krásnou podzimní přírodou Labského údolí. Není potřeba žádné speciální vybavení, je pouze potřeba přijít se svými holemi, půjčení na místě nebude zajištěno. Pořadatelé připravili 2 trasy, kratší – okruhovou v délce 4 km a delší obrátkovou 10 km, zvláště budou hodnoceny mužské a ženské kategorie.

Akce se koná po značených cestách v Labském údolí, prezentace je v neděli 9. 10. 2016 od 10 h na verandě domu č. p. 18 v Dolním Žlebu, přihlášky předem za snížené startovné na e-mailové adrese dzpohar@email.cz .

Start je přesně ve 12 hodin, po dobu akce si účastníci mohou odložit své věci v improvizované šatně domu čp. 18. Doporučený způsob dopravy je vlakem z Děčína do stanice Dolní Žleb, odjezdy v 8.40 nebo 10.40 h z hlavního nádraží v Děčíně.

Zdroj: www.idecin.cz